Antagningsbeskedet till KTH

Sommaren 2012 blev jag antagen till civilingenjörsprogrammet i IT på KTH. Det var inte lätt att ta sig dit för mig. Jag hade misslyckats med basterminen året innan och var bara behörig till kandidatprogrammet i ICT. Men jag ville verkligen få med en garantiplats till mastern i Industriell Ekonomi. Så jag hade läst om basterminen bara för att få in fysikkursen som jag saknade så jag kunde komma in på civilingenjörsprogrammet. Jag var otroligt stolt och glad när jag blev antagen till civilingenjörsprogrammet! Jag hade verkligen kämpat för det och det lönade sig.

Jag kände på mig att mastern i Industriell Ekonomi verkligen var något jag ville ha i kombinationen med IT. Och det är det bästa beslutet någonsin att inte ge upp på den drömmen. Mitt masterprogram har varit otroligt bra och jag tar med mig fantastiska lärdomar. Både personliga och kunskapsbaserade. Kombinationen med IT var också otroligt bra. Även om IT inte är något jag i dagsläget vill bli en specialist inom så vill jag jobba med det på en generell nivå, som digitalisering. Och det är ju precis den kombinationen som landade mig jobbet på IKEA IT!

Men det är inte alltid man kommer in på första, andra eller tredje försöket. En nära vän till mig skrev högskoleprovet SJU gånger innan hon fick tillräckligt hög poäng för att komma in. Men nu är hon ju inne och läser i trean! Om det verkligen är något du vill göra så ska du inte bli nedslagen av att misslyckas någon gång på vägen dit. Det viktiga är att du bara kör på igen. Om du känner på dig att du ska göra något, så ge allt för att lyckas med det då 🙂

2 reaktion på “Antagningsbeskedet till KTH

 1. Emil Ståhl

  Hej!

  Du verkar vara en riktigt pigg tjej, jag gillar din blogg! Den lugnar mig lite inför starten i augusti. Jag är antagen till informationsteknik 300hp, visst var det IT du läste?
  Mitt förstahandsval var Datateknik så jag tänkte fråga lite om vad du tycker om IT och hur det är att plugga i kista?

  Är det något du kan svara på? Om du har en mailadress eller en chattapp vore det toppen.

  Trevlig sommar

  /Emil

 2. Rebecca Ahlstrand Inläggsförfattare

  Hejsan Emil!

  Ursäkta mitt sena svar, jag är på resande fot 🙂 Till att börja med vill jag gratulera dig till din plats på IT! Du har några roliga och utmanande år framför dig 😀 Det är samma program som jag läste. Det är ganska stora skillnader mellan datorteknik och IT, MEN, det går att göra utbildningarna väldigt lika. IT har i grunden ett bredare fokus på allt från elektroteknik, elektriska komponenter, hårdvara, hårdvaruprogrammering samt mjukvara och mjukvaruprogrammering. Datorteknik har större fokus på mjukvaruprogrammering. Men det var många i min klass som blev mer och mer intresserade av mjukvara och då valde kurser riktade mot detta. Som IT student har du även möjlighet att välja mastern Datalogi. Du hittar den längst ner på denna sida: https://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/informationsteknik/kursoversikt-1.451813 På så sätt hamnar du naturligt inom just det ämnet 🙂

  Kista var härligt på många sätt! Jag har pluggat både på campus och Kista, båda har sina fördelar. Kista har fler bra platser att plugga på, bättre matalternativ samt modernare lokaler. Campus har mer känsla av studentlivet. Men du kommer att läsa kurser på båda platserna och det går 2 bussar om dagen mellan campus och Kista.

  Du kan lägga till mig på whatsapp så kan jag svara på alla dina frågor 🙂 070 84 89 666

Kommentarer inaktiverade.