Feministisk stadsplanering

dome_of_visions_ncc49523-1

Efter livligt omdiskuterade tillvägagångssättet ”feministisk snöröjning” för några veckor sedan (har du missat, sök på Google) när snökanonen begravde huvudstaden i 40 centimeter nysnö kommer nu feministisk stadsplanering.

Jepp. Vi har ett flertal forskare på KTH som arbetar med detta, och några av dem (bland andra Meike Schalk) kommer att prata under ett seminarium i Dome of Visions den 28 och 29 november.

Inte missa!

För övrigt hade jag uppskattat om feministisk snöröjning hade applicerats på Storstockholms gator under de snörika vintrarna 2010 och 2012 då jag knatade till dagis med döttrarna i barnvagn. Det var ett h-vete att ta sig fram på trottoarerna, och ofta var man hänvisad till de plogade gatorna (inte jättesäkert att dela utrymme med bilar…).