Hoppa till innehåll

Reaktion

Get your science together

Solidarisk fillagring

Har du hört talas om uppstartsföretaget Degoo? Ett bolag vars app började som ett examensarbete på KTH, och som idag (en stund senare) har fem miljoner användare från världens alla hörn. Ja, förutom västra Sahara då.

Appen erbjuder gratis fillagring (100 gigabyte) i molnet/internet för mobiler och datorer, växer med 20 000 nya användare per dygn och har högre betyg än självaste Googles Drive. Coolt va.

Solidariskt fillagring? Ja, en gång i tiden fick du tillgång till gratisgigabytes i utbyte mot att du själv lånade ut din hårddisk till andra att lagra filer på. Idag kan du fortfarande göra det, men på frivillig basis. Du kan för övrigt även låna ut mobilens eller datorns processorkraft – om du vill. Fin grej.

Läs mer här vetja!