Gymnasieministerns mor pluggar på KTH

Det är aldrig för sent att utbilda sig. Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, twittrade imorse att hennes 82-åriga mamma precis har börjat en programmeringskurs på KTH.

Hur coolt är inte det.

Olle Bälter, lektor i datalogi och docent i människa-datorinteraktion på KTH, förklarar att Annas mamma börjat läsa programmering på distans via Open Learning Initiative (OLI).

År 2016 utvecklade OLI en preparandkurs på nätet i programmering vid Stanforduniversitetet, liknande den som Olle och hans kollegor givit vid KTH allt sedan 2006.

– Stanfords kurs har nu översatts till svenska och ges av KTH. Pilotstudenterna är ett gäng glada pensionärer från SeniorNet Kungsholmen som träffas fysiskt på biblioteket för att ge varandra stöd. Kursstart var igår den 18:e september, berättar Olle Bälter.

Den som vill veta mer vad Olle gör om dagarna, förutom pysslar med distanskurser i programmering, kan läsa dessa artiklar.

PS. Vet inte om jag sagt eller skrivit det tidigare, men det är delvis Olle Bälters förtjänst att jag själv kan programmera. Läste ju hans bok ”Programmeringsteknik med Pascal: programmeringens ädla konst” när jag pluggade Data- och systemvetenskap en gång i tiden. 🙂 DS.

PS2. På fotografiet nedan återfinns Olle (röd skjorta) tillsammans med några av deltagarna. Dessa kommer senare att utbilda andra pensionärer. DS2.

2 tankar kring ”Gymnasieministerns mor pluggar på KTH

1. ProfilbildPeter Ardell

Det är aldrig för sent att lära sig mer. Å kul att Anna besökt oss!

Kommentarer inaktiverade.