Valborgspubrunda!

Hej hallå!

Har varit lite upptagen de senaste dagarna (som vanligt), men nu är det måndag och dags för att blogga igen! Jag tänkte berätta om det jag gjorde igår, nämligen Valborgspubrundan. Valborgspubrundan gick jag på första gången förra året, och tyckte det var väldigt roligt. Det är en pubrunda som äger rum söndagen innan riktiga valborg varje år, och där många av studentpubarna i Stockholm är med. Man kan alltså gå på någon av pubarna, sedan kör bussar mellan de olika pubarna så du har möjlighet att gå på flera. Mitt sällskap körde rutten KTH Södertälje –> KTH Flemingsberg –> KI (Karolinska Intitutet) –> Stockholm Universitet –> Sophiahemmet/KTH Campus! Väldigt roligt men också en väldigt lång dag/kväll, så man är ju rätt trött idag.


Välförtjänt vila redan efter första puben!

Resten av veckan kommer mest bestå av att verkligen kötta klart mitt exjobb så jag så småningom kan lämna in den för bedömning till handledaren! Jag vill verkligen bli klar till sommaren så prokrastinering ska bli min ovän tills jag är klar. Vilket också är vad jag behöver göra nu, så håll utkik efter ett nytt inlägg snart!

CAS – Centrum för akademiskt skrivande

Visste ni att man kan få hjälp med sitt akademiska skrivande på KTH? Perfekt för dig som nu gör kex- eller exjobb! Du bokar en tid, antingen för engelska eller svenska (dvs vad din text är skriven på för språk), och sedan skickar du in 3-4 sidor som du vill få ”bedömda”. De sidorna skickar du in innan träffen. Under träffen går du och personen du träffar igenom texten och kollar vad som är bra och vad du behöver förbättra. Jag var där för några veckor sen och tyckte det var väldigt nyttigt! Jag ska dessutom dit igen idag och diskutera några andra sidor i uppsatsen. Du kan läsa mer om CAS här.

Dessutom anordnar ARC (Akademiskt resurscentrum) lunchseminarier under våren med relevanta ämnen så som referenshantering, grammatik, akademiskt skrivande etc. Dessutom får du ju en gratis lunchmacka! Du kan finna kalendarium här.


ÄLSKAR ATT SKRIVA

Påsk in Vässan

Hej hallå!

Efter en stressig vecka (när är veckan inte stressig?) så är jag i Västerås för lite påskledighet. Jag hade ju tenta i onsdags, vilket jag kände inte gick så jättebra. Jag satt hela 4.5/5 timmar, vilket har hänt typ en gång tidigare bara. Notera att jag bara satsade på E-delen och gjorde inte heller alla frågor, haha. Men i efterhand när jag kollade lösningsförslagen så TROR jag att jag åtminstone kan få komplettering, vilket jag verkligen hoppas på. Komplettering innebär att man får göra tentauppgifter vid ett annat tillfälle och så förhoppningsvis bli godkänd. På en komplettering kan du bara få betygen F eller E, dvs underkänt eller godkänt. Det bäste vore såklart om jag fick E redan från början, haha.

Men i alla fall! Nu är jag i Västerås där jag är ifrån för att fira påsk. Vi brukar äta påskmat, leta påskägg med godis och sen äta gott på kvällen. Så ja, det vi gör är mest att äta. Väldigt mysigt och skönt att få komma hem. De flesta av mina studiekompisar som är från utanför Stockholm åker oftast hem under långhelger, vilket jag tror alla uppskattar. Alltid skönt att få komma hem och bli ompysslad!


Orkade inte hämta min mobil för att lägga upp bilder så här får ni en fin selfie istället!

Nu ska jag dock förbereda mig för att äta och svara på lite mail, men jag skriver snart igen. Glad påsk!

Tentasnacks!

Ska du, precis som jag, skriva tenta denna vecka? Tråkigt (eller kul?) för oss! Men något jag tycker är ganska viktigt under en tentamen är såklart tentasnacks! Vad är egentligen det ultimata tentasnacket?

Ett big no no är såklart saker som låter mycket. Så du kan ju lämna din påse med chips hemma, det kommer inte bli poppis. Saker som luktar är inte heller det bästa du kan ta med, så en skaldjursplatå borde inte vara ditt förstahandsval. Något som är nice är typ nötter, en bar, vatten, kaffe/energidryck om du konsumerar sånt och frukt. Inget som gör dig för mätt och dåsig är bra, utan något som håller dig alert.


Typ såhär brukar mitt tentasnack se ut!

När jag skriver tenta på morgonen så tar jag oftast bara med mig vatten och typ en snickersbar. Jag brukar nästan aldrig äta på tentan då, eftersom jag äter en stadig frukost och inte hinner bli hungrig (jag har faktiskt aldrig suttit hela tiden av en tenta så det kan ju vara därför.. haha). Men jag gillar inte att ta med mig massa kaffe för orkar inte gå på så många toapauser, vilket jag behöver i sådana fall.

Men, ta något du tycker är gott och håller dig mätt om du blir hungrig. Och kom ihåg: som inte luktar eller låter. Lycka till!