Stockholm = Drottninggatan?

Många förknippar Stockholm med Drottninggatan och att det är typ vad som räknas som Stockholm. Det är ju självklart inte sant, utan Stockholm har så mycket mer att erbjuda. När det gäller boende är situationen i Stockholm lite mer komplicerad, och många önskar sig ett billigt boende mitt i stan. Det är inte så realistiskt, men att bo i en förort kan till och med vara bättre än inne i stan!

För det första är Stockholm en liten storstad, så att ta sig runt går väldigt snabbt. Jag själv har bott inne i stan, sedan i Kista (norr om Stockholm), och nu bor jag i Hammarby Sjöstad (söder om Stockholm). Jag kan ju säga att alla boenden har haft sina fördelar, men jag älskar verkligen Hammarby Sjöstad. Det ligger ju vid vattnet, är nära söder, massa grönt och bara så himla fint och mysigt. Man kan ta buss, tvärbana och båt(!) in till stan, eller cykla/gå såklart, så det finns flera alternativ.Här ser ni några fina bilder från Hammarby Sjöstad, där jag först tagit båten från Söder till mitt kära hem, och sedan när jag var vid Fryshuset häromdagen och spelade basket! När man kommer från Västerås och är van vid att cykla överallt kan det vara rätt nice att veta att det faktiskt finns grönt och lite mer ”bostadsområden” i Stockholm också. Så om du inte får ett boende mitt i smeten går det nog ingen nöd på dig då de flesta av Stockholms förorter och områden utanför tullarna faktiskt är väldigt nice!

Så om du börjar på KTH och flyttar till Stockholm ska du inte vara ledsen om du inte bor på Östermalm, då det finns väldigt bra områden ändå. Jag ska skriva lite mer om praktiska saker angående att flytta och bo i Stockholm i ett senare inlägg. Ha det bra så länge!