Mina smultronställen i Stockholm

Att hitta smultronställen i Stockholm kan vara både lätt och svårt. Jag har nu bott här i typ 4,5 år och har därmed hunnit hitta en del, så tänkte lista några av dem i detta inlägg!

Eriksdalsbadet

Från tidigare år så har jag nästan enbart varit på Eriksdalsbadet i Skanstull under Popagandafestivalen som jag går på varje år. Det här året köpte jag däremot ett s.k. sommarkort, som gör att du kan bada i utomhuspoolerna obegränsat under sommaren för bara 400 kr om du är student! Så efter ett par gånger har jag gått från att orka simma typ 200 m (inte världens bästa simkondis…hehe) till 1 km! Även om det inte motsvarar alla som faktiskt tränar simning är jag nöjd, även om alla gamlingar simmar förbi mig hehe.

Restaurang Ho’s Thai

Den här restaurangen serverar extremt god thaimat, och blir lite glad varje gång jag tänker på att få äta där haha. Det är inte jättebilligt (runt 150kr/varmrätt) så det är något man kan unna sig ibland bara. Dock är det JÄTTEgott, och då det ligger i Hornstull är det väldigt fint runt omkring.

Chokladkoppen

Chokladkoppen är ett jättemysigt litet café som ligger vid Stortorget i Gamla stan, som har jättegod varm choklad och en ”chokladboll”, dvs mer som typ en blandning av chokladboll, chokladmousse och massa annat gott chokladigt. Väl värt ett besök, men det är ganska litet så det brukar vara proppat!

Stikkinikki

Kanske inte så okänt då det är en kedja numera, och finns t.ex. på Götgatan, Drottninggatan, St Eriksplan och lite andra ställen. Dock är det väldigt nice då man aldrig riktigt vet vilka smaker som finns varje dag, och det görs också färskt varje morgon. Vad sägs om en kula messmör? Avokadoglass?

Hammarby Sjöstad

Kanske lite vagt haha, men då jag själv bor i Hammarby sjöstad är jag lite partiskt. Jag tycker verkligen det är jättefint här och trivs så bra. Nära vattnet, mycket restauranger och allmänt nice så är det väl värt ett besök.

6 reaktion på “Mina smultronställen i Stockholm

1. Miguel

Hej, jag undrar om du vet om det är någon skillnad mellan skolorna t.ex. Mittuniversitet i Sundsvall och KTH?

2. Rebecca Redgert Inläggsförfattare

Hej!

Ja, det är skillnader mellan skolor och utbildningar. Nu när jag snabbt kollade på Datateknik på Mittuniversitetet så verkar det t.ex. inte ge en ingenjörsexamen, utan snarare enbart en kandidatexamen i datateknik. Det man lär sig verkar dock vara snarlikt det man lär sig de tre första åren på datateknik på KTH! Jag tror just att det programmet är mer jämförbart med högskoleingenjör inom datateknik som finns på KTH. Försök att själv läsa dig in på kurser som ges och vad som låter roligast (inklusive studentliv/studentstad/hela utbildningen etc) och välj något som passar dig! 🙂 Lycka till!

3. Rebecca Redgert Inläggsförfattare

Hej igen!

Hoppsan, jag måste ha läst på fel sida. Du har helt rätt, sidan du länkade beskriver definitivt en civilingenjörsexamen 🙂 Det verkar också som att man kan läsa de två sista åren på KTH, vilket är kul! Så läs igenom och jämför programmen och välj det du tycker verkar bäst. Lycka till!

4. Florian

Hej!
    Jag undrar om det går att ta civilingenjör-examen snabbare. alltså kan jag läsa på dubbelfart?

5. Rebecca Redgert Inläggsförfattare

Hej!

Spontant tänker jag att det säkert borde vara möjligt teoretiskt sätt… Jag tror man måste vara väldigt noga i sådana fall hur man lägger upp kurserna, då många kurser bygger på varandra. Jag vet i alla fall att det är möjligt att läsa mer än 100 % då somliga har tagit examen efter 4 istället för 5 år. Dock tycker jag själv att det var sjukt jobbigt bara att försöka ta examen på 5 år, men om du känner att du klarar det kan du definitivt gå direkt till studievägledaren när du börjar och diskutera möjligheter! Eller så kanske du provar på ett halvår först och ser hur jobbigt du tycker det är. Men gå och prata med studievägledare när du börjar för information!

Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.