På fredag ska jag kolla på Hålet

Hålet är en teater som kommer visas på Orionteatern. Teatern är skriven och regisserad av Mattias Fransson som är en av personerna som gjort ”Mammas nya kille” som spelades på P3.
När jag hade tagit mitt körkort brukade jag och min kompis åka omkring i bilen jag fick låna av min farmor. När vi åkte omkring utan något speciellt mål så lyssnade vi ofta på ”Katla” som är en av karaktärerna ur mammas nya kille. Humorn är så underfundig och jag kopplar även radio-programmet till friheten med att kunna åka vart jag ville samtidigt som jag delade samma sorts humor som min vän.

Så jag ser väldigt mycket fram emot att gå på teatern på fredag, efter en hel veckas plugg. Jag och Erik ska också se ifall vi hinner äta på KÄK innan föreställningen. Det är en restaurang som rapparen Petter har tillsammans med några fler och jag har hört att det ska vara gott.
Bor du i Stockholm så får du gärna rekommendera restauranger som du tycker att jag borde prova.

Du kan läsa mer om teatern här:

Hålet

Miljö-läger

I min utbildning, Maskinteknik-industriell teknik och hållbarhet, pratar vi mycket om hållbar utveckling och hur allt vi människor gör påverkar miljön. Under en föreläsning fick vi i uppgift att diskutera hur vi själva ställer oss till hållbar utveckling i förhållande till tre tankeparadigm. Där vi skulle ta ställning till en av tre ‘läger’ efter hur man tror att människan kommer att lösa miljöproblemen. De tre givna ‘lägren’ var:

  1. Ljusgrön – Förespråkar att man kan förändra miljön genom att ändra sin livsstil och att alla människor måste ta ansvar för vår gemensamma fortlevnad. Genom att till exempel inte åka bil, äta mer klimatsmart och och verkligen tänka på sina konsumtionsvanor.
  2. Klargrön – Arbetar med och förespråkar för att ny teknik kommer ersätta redan existerande teknik som bidrar till miljöförstöring. Och att den nya tekniken även kan användas för att kompensera för den miljöförstöring som har blivit.
  3. Mörkgrön – Är personer som är övertygade om att vi inte kan fortsätta leva i civilisationen så som den ser ut idag och att genomgripande förändringar måste ske eller att vi överger civilisationen för att leva i ett mer ‘naturligt’ tillstånd.

Vilket läger är du i?

Jag är en klargrön person som tror på att teknikens utveckling kommer att lösa problemen som tidigare generationer har skapat. Precis som att senare generationer kommer att lösa problemen som vi idag inte inser att vi skapar(host host, artificiell intelligens). Men jag tror också på att alla människor måste bidra med att leva mer hållbart för att göra världen mer rättvis, jag inser själv att det låter något pretentiöst och tråkigt men det gör mig mer motiverad att få vara med och förändra.

Elon Musk

Läste boken om Elon Musk, tycker den var väldigt intressant och rekommenderar den verkligen. Den är skriven av Ashlee Vance och handlar om olika delar av Elons liv med hänsyn till hur Elon själv upplevt det och hur familj, vänner och anställda också upplevt det.

Det är mycket som är inspirerande och något som är speciellt inspirerande är hans drivkraft att ta fram ny teknik för att förändra och förbättra för mänskligheten.
Och man får inte bara en inblick i Musks liv utan man får också läsa mycket om nystartade företag i jämförelse med stora industrier och hur det påverkar utvecklingen.

KTH campus fyller 100 år!

Och det kommer firas hela veckan. Vill ni se veckans schema så kan ni hitta det här:

https://www.kth.se/aktuellt/kalender/campus100

Höstmarknad

I helgen har jag klämt in en utflykt till Stockholm mellan allt plugg. Jag såg nämligen på facebook att några av mina vänner var intresserade av att gå på evenemanget ”Stora Höstmarknaden” på färgfabriken, som är en lokal för event och mässor. Jag gick in och kollade vad det var och det är en design-marknad för hållbara produkter inom mode, textil och inredning.

Och eftersom vi snart ska flytta till en lägenhet med lite mer utrymme så tänkte jag att det kan vara roligt att kolla på inredning. Men också för att jag är väldigt intresserad av produkter i huvud taget som är producerade i syfte att vara mer hållbara.
För ett stort problem i vårt samhälle är ju att vi har skapat, eller företagen har införlivat för att sälja mer, en slit-och-släng-kultur. Och det går ju inte i samklang med att vi måste vara sparsamma med jordens resurser. Så jag hoppas bli inspirerad och motiverad att skapa en mer hållbar miljö i mitt hem och kanske få affärsidéer för framtiden.

Är ni sugna på att kolla in eventet själva så hittar ni det här:

Stora Höstmarknaden – facebook evenemang