Förbereder mig med matlådor!

Tentaveckorna är här och det är det enda som ligger mellan mig och sommarlovet. Nu ska ju jag jobba direkt när jag är klar med tentorna men det ska bli skönt att få lite paus i plugget.
Jag och min pojkvän turas om att planera veckans mat och nu är det min tur. Jag orkade inte skriva en lista för mat till en hel vecka så jag gjorde en fuling! Jag köpte så att jag kunde göra vegansk lasagne. Men när vi kom hem från träningen idag var vi båda vrålhungriga så vi orkade inte ställa oss och göra lasagne så nu har jag istället slängt ihop den så här på kvällskvisten.

Det bästa med att den är vegansk är att det går snabbare och färre moment. När jag gör den vita såsen, bechamelsåsen, så använder jag mig av havemjölk, b-jäst, och cashewnötter som jag låtit ligga i blöt några timmar. B-jäst hittar man oftast inte i vanliga mataffärer utan måste ta sig till en hälsokostbutik (eller internet), det är som flingor som smakar ost men är helt veganska. Sen mixar jag ihop det och kryddar med muskotnöt, salt och peppar. Till tomatsåsen använder jag belugalinser istället för någon färs och så slänger jag ner en hel påse med spenat.

Det enda som jag inte gillar med den veganska varianten av lasagne är att nötterna gör att såsen blir lite grynig. Men annars tycker jag den är väldigt god och framförallt enkel och så gör det ju att jag får 6-8 matlådor för ett väldigt bra pris.

 

 

Redovisning riskanalys

Imorgon ska jag redovisa hur min riskanalys gick inför klassen plus de som har blivit inbjudna från Scania och Astra Zeneca. Eftersom jag la väldigt mycket tid på att göra klart riskanalysen så känner jag mig inte så nervös för att prata om det. Jag har ju gått igenom det flera gånger och vet vad jag ska säga.

Idag har det varit fullspäckat schema. Under dagen har haft tvättid, synundersökning (+ val av vilka bågar jag skulle köpa, shit vad dyrt det är med glasögon asså), och efter det satt jag kvar i Liljeholmens köpcentrum och skrev ihop en powerpoint. På helgen blir skolarbetet oftast mer effektivt om jag inte sitter hemma och gör det.

När intranätet inte längre ville spara de ändringar jag gjorde i min powepoint (jag skriver oftast i google drive då jag är rädd att förlora material) så tog jag tunnelbanan hem. Där bytte om till cykelkläder för att hinna komma ut en stund och umgås med min pojkvän. Cykel är verkligen det bästa sättet att lära känna Stockholm och känner mig mer och mer hemma här. Sen överraskade Erik med att ha gjort jordgubbspaj medans jag satt och pluggade! Somrigt och det var extra gott efter att ha trampat runt på Ekerö.

 

Hög intensitet på vardagen

Är hemma i Stockholm nu. Åkte direkt till Södertälje från Motala igår på morgonen då vi hade sista föreläsningen i kursen industriella system lll.
Det är väldigt roligt att åka hem för allting blir väldigt intensivt, plugget blev effektivt för att jag ville verkligen hinna göra massor andra saker när jag väl var där. Som att umgås med mina föräldrar, umgås med hunden och hästen och att få vara i den underbara naturen. Mina föräldrar bor strax utanför Motala ”i skogen” med utsikt över Vättern, Vadstena och Omberg.
Förutom att plugga så hann jag vara i skogen och tog även chansen att rida.

Under de senaste tre dagarna har jag hunnit bli klar med en rapport, en inlämningsuppgift och så har jag även blivit klar med kursen tillämpad termodynamik. Den kursen bävade jag för i höstas då det kändes som att den skulle bli svår och att den är värd hela 9 hp. Men på grund av upplägget i kursen så har det gått riktigt bra, det har krävts att man investerat mycket tid men det har inte känts jobbigt.

Nu i helgen ska jag fortsätta att plugga lite då det inte är långt kvar till tentorna och så ska jag se om jag kan hitta på någon utflykt.

Botar sällskapssjuka

Att vara hemma själv länge gör mig deppig och det gör det väldigt svårt att plugga. Men eftersom mina klasskompisar inte hade planer på att sitta i skolan så tog jag det tidigaste tåget till Motala istället!

Jag gick som vanligt upp 05.00 och skulle med tåget som gick 06.20. Tågresan gick bra och det var knapp några andra resenärer så det var lugnt och skönt. Och sen när jag kom fram blev jag upplockad av mamma och så åkte vi till hennes och pappas jobb.
Jag håller ju också på att skriva den sista delen av min ‘riskanalys’ som jag började göra i påskas och som snart ska vara klart. Och riskanalysen gjorde jag på mina föräldrars jobb och ni kan läsa mer om den här:

En riskanalys i påsk

Och det har varit skönt att sitta här på ett kontor och fika med de andra och snacka om det fina vädret istället för att sitta hemma själv. Och jag tror även jag lyckats skriva klart rapporten, att skriva rapport är den del av skolan som jag tycker är jobbigast, jag litar inte riktigt på mig själv men det är verkligen något jag vill jobba på och bli bättre. För man kan ju verkligen läsa en rapport som är inspirerande även fast man inte är jätteintresserad av ämnet och så kan man ju läsa rapporter som man inte förstår något alls från även fast det är ett spännande ämne. Mitt tips till den som vill bli bättre på det är att låta kompisar och föräldrar läsa dina texter och vara öppen och ärlig om att man inte är så självsäker om sitt skrivande.

Det finns ju många fördelar med att vara student, som tex. att man har väldigt flexibelt schema och kan därför både vara produktiv och samtidigt göra massor av andra saker. Men ska jag vara ärlig så längtar jag lite till att ha ett jobb, dagliga rutiner och fast lön. Men så längtar jag ju till ett jobb inom det jag utbildar mig till så jag vill ju inte hoppa av plugget jag vill bara bli klar snabbare.

 

Vaxholm

Igår var jag och min pojkvän på utflykt. Vi hade förut planer på att åka bort under den här ledigheten men jag kände till slut att det var bättre att vara hemma och bli klar med den här terminen innan vi åkte iväg på något.
Men lite äventyr blev det då ingen av oss tidigare varit på Vaxholm.

Vi tog vaxholmsfärjan dit. När vi kom dit gick vi och köpte varsin sallad på Coop och sen så gick vi till Bogesund där vi visste att det fanns några vandringsleder att följa.
Det blev en underbar dag med massor av sol och årets första dopp.
Lite möra i benen var vi när vi satt och väntade på att färjan skulle gå hem igen när vi såg att man också kunde ta bussen. Och eftersom vi båda var rätt så trötta så hoppade vi istället på den hem.

Det finns flera färjor man kan ta till Stockholm skärgård och jag tycker att det är ett jättebra sätt att upptäcka allt det som Stockholm har att erbjuda på ett prisvärt sätt. Färjan igår hade studentpriser och förutom det så köpte vi bara våran lunch och eftersom vi åkte SL, och som man kan åka dit, så blev den resan typ ”gratis” eftersom vi båda har månadskort på SL.