Mitt sista blogginlägg

Min tid som KTH-bloggare har kommit till sitt slut och jag vill tacka alla som har läst bloggen och jag hoppas även det jag skrivit varit till nytta för er som tänkt söka till KTH, ni som har sökt till KTH och ni som har börjat era studier på KTH.
KTH-bloggen kommer att göras om så att det istället är tre personer som bloggar på en och samma sida, har du varit inne på utlandsbloggen så förstår du konceptet.

Förutom att engagera sig i studentarbete i sin sektion så kan man också söka några tjänster som KTH har. Som studentbloggare eller som studentambassadör till exempel, och det är ett jättebra sätt att lära känna studenter som läser andra utbildningar på KTH.
När man har läst några kurser kan man också söka till att vara matte- och programmeringshjälp. Det får man göra när man har läst och klarat kurserna som det erbjuds hjälp i. Vad jag hört är det många studenter som söker sig till det extrajobbet och att det därför baseras på vilket betyg man fick i kursen huruvida man får jobbet.

Nu har jag bara en tenta kvar som står mellan mig och att vara klar med den här terminen. Och det gör mig riktigt taggad på att plugga, så jag ska åka hem till Motala imorgon för att kunna släppa vardagen lite och bara fokusera på den kursen.
Om du åker förbi Motala i sommar eller om du kanske ska cykla Vätternrundan så rekommenderar jag att du passar på att gör två saker:

  1. Ta ett dopp i Varamon! Det är en oändligt lång vit strand med kristallklart vatten, det kristallklara vattnet är oftast iskallt eller ”uppfriskande”.
  2. Besök Övralid. Där bodde Verner Von Heidenstams och det är helt otrolig utsikt över Vätterns skärgård. Där finns det också möjlighet till fika.

Och med det vill jag tacka för mig och jag hoppas att ni alla får en underbar sommar och kommer in på de utbildningar som ni har sökt till!  <3

Två av tre tentor klara

Igår,då det var måndag, och idag, tisdag, har jag skrivit tentor. I går skrev jag tenta i kursen industriella system lll, och idag skrev jag tenta i industriell ekonomi.
Förra veckan var jag förkyld så det blev verkligen bara att sova och plugga så det var några riktigt tråkiga och monotona dagar. Men nu mår jag bättre och är riktigt taggad på att skriva min sista tenta och bli klar för terminen.

Min sista tenta har jag i kursen teknisk mekanik, det är en omtenta och den går bara två gånger per år och jag hade inte möjlighet att skriva den i påsk då det krockade med en annan tenta. Jag ska skriva tentan den 7 juni vilket är nästa torsdag så jag har en hel vecka på mig. Jag har bara småbörjat genom att planera hur jag ska plugga men inte börjat plugga ännu. För mig är det så att jag måste få lägga fokus på ett ämne i taget för att känna att jag riktigt kan det och nu när de andra tentorna är skrivna så kan jag lägga allt fokus på mekaniken.

Förutom att plugga järnet nästa vecka så tänket jag också komma igång med träningen igen. Jag känner mig ganska trött efter förra veckans sov och plugg maraton och träning gör ju en faktiskt smartare. När jag försöker komma igång igen efter sjukdom eller vila så brukar jag tänka att jag ska träna två timmar men att de inte behöver vara under ett pass och att det får vara ganska lugn träning.

När man egentligen vill vara ute men har massor av plugg 😀

På besök i Södertälje

Igår var kungen och invigde de nya lokalerna i Södertälje. Vill du kolla lite på hur det såg ut kan du gå in här: KTH Södertälje facebook
Det är en facebook sida som kan vara rolig att kolla på om du inte varit på Campus Södertälje eller för att få information om du ska börja läsa där till hösten.

Jag var inte bara i Södertälje för att kungen var på besök utan jag skrev rapport med två av mina klasskamrater. Vi ska skriva en rapport om hur man arbetar med arbetsmiljö i de olika delarna i samhället och hur det kommer påverkas av att man introducerar industri 4.0. Industri 4.0 är den fjärde industriella revolutionen som sker på grund av den tekniska utvecklingen och hur det kommer förändra samarbetet mellan människor, människor och maskiner samt maskiner och maskiner. Egentligen var det tänkt att frågeställningen i rapporten skulle sitta ihop mer med den riskanalys vi hade gjort men på grund av att terminen kom till sitt slut blev det lite annat upplägg. Och det kanske låter konstigt att något sånt bara kan förändras, men så kan det bli när en kurs ges för första gången.

Efter skolan åkte jag hem och på kvällen så såg jag den nya star wars filmen om Han Solo. Jag tyckte den var jättebra. Oftast gillar jag inte filmer som är längre än 90 minuter för jag tycker det är tråkigt att sitta still, men den här var inte tråkigt en enda sekund (den är 135 minuter lång).

Igår, idag och imorgon

Igår: hade jag min sista grej i skolan för den här terminen förutom tentorna. Det var redovisning av riskanalysen som jag har gjort. Jag tycker det kan vara rätt nervöst att ha redovisning men nu har jag ju känt mina klasskamrater i två år och de som var inbjudna från Scania hade fått förhinder.

idag: var jag på tack-lunch med de andra bloggar (ni hittar dem i den högra spalten). Till hösten kommer bloggen göras om och då kommer det vara färre studenter som bloggar. Så jag kommer inte fortsätta i höst utan kommer att ha bloggat klart efter den här terminen. Det var trevligt att träffa alla och få höra om deras planer inför sommaren.

Imorgon: ska jag sitta i Södertälje och skriva en rapport med två av mina klasskamrater. Kungen kommer också att vara där för att inviga den nya skolan så det ska bli roligt.

Förbereder mig med matlådor!

Tentaveckorna är här och det är det enda som ligger mellan mig och sommarlovet. Nu ska ju jag jobba direkt när jag är klar med tentorna men det ska bli skönt att få lite paus i plugget.
Jag och min pojkvän turas om att planera veckans mat och nu är det min tur. Jag orkade inte skriva en lista för mat till en hel vecka så jag gjorde en fuling! Jag köpte så att jag kunde göra vegansk lasagne. Men när vi kom hem från träningen idag var vi båda vrålhungriga så vi orkade inte ställa oss och göra lasagne så nu har jag istället slängt ihop den så här på kvällskvisten.

Det bästa med att den är vegansk är att det går snabbare och färre moment. När jag gör den vita såsen, bechamelsåsen, så använder jag mig av havemjölk, b-jäst, och cashewnötter som jag låtit ligga i blöt några timmar. B-jäst hittar man oftast inte i vanliga mataffärer utan måste ta sig till en hälsokostbutik (eller internet), det är som flingor som smakar ost men är helt veganska. Sen mixar jag ihop det och kryddar med muskotnöt, salt och peppar. Till tomatsåsen använder jag belugalinser istället för någon färs och så slänger jag ner en hel påse med spenat.

Det enda som jag inte gillar med den veganska varianten av lasagne är att nötterna gör att såsen blir lite grynig. Men annars tycker jag den är väldigt god och framförallt enkel och så gör det ju att jag får 6-8 matlådor för ett väldigt bra pris.