Midsommar

Underbar midsommar. Vi var hemma hos Eriks föräldrar och hela släkten var också där.
Nästan hela dagen åt vi och där i mellan dansade vi grodorna kring midsommarstången och andra lekar. Vi hade med oss vegansk ‘senapssill’ och ‘gravad lax’ och en vegetarisk gubbröra.

Sov över i Uppsala och åkte hem på eftermiddagen. Jag fick också låna symaskinen för att sy på mitt namn på overallen(det tog bara ett år innan det blev fastsytt).
Erik har länge velat gå och kolla på ‘wonder woman’, och eftersom det inte finns någon bio i Södertälje så passar vi på när vi är inne i Stockholm. Så vi gjorde ett stopp i Stockholm och kollade på ‘Wonder Woman’, tyckte inte den var så bra men jag var också ganska trött.

Idag har vi tagit det ganska lugnt, jag var på ett träningspass på Actic för jag orkade inte hitta på någon egen träning.

Aspudden

Igår var vi och kollade på lägenheten som vi kommer hyra av Eriks arbetskollega. Det är flera faktorer som spelar in varför vi kommer flytta från Södertälje till Stockholm.

1. Lägenheten är större och billigare än den vi har idag. Vilket gör att jag kan spara mer i månaden.

2. Jag har kurser som går både inne på Valhallavägen i Stockholm och i Södertälje och det går bussar direkt till skolan från Liljeholmen som är en tunnelbanestation från Aspudden.

3. Erik jobbar inne i Stockholm och det tar ofta väldigt lång tid för honom att komma hem.

4. Jag är mentalt redo att se vad Stockholm har att erbjuda.

Aspudden är inringat med rött sydväst i bilden.

Gröna Lund

I måndags var jag och Erik på Gröna Lund. Stockholm bjöd på en magisk kväll med underbar musik av inspirerande musiker, det var First Aid Kit som stod på scen. Jag har köpt den gröna kortet som bara kostar 250 kr, vilket gör att jag kan gå in på alla konserter hela sommaren.

Eftersom jag inte har någon större inkomst den här sommaren är det bra att hitta på saker som inte kostar så mycket.Och jag försöker också lägga undan större delen av pengarna jag får in så det någon gång i framtiden ska bli en egen bostad.

Och jag har som plan att ‘upptäcka’ Stockholm i sommar.
Tidigare har jag inte varit så fascinerad men eftersom jag ska flytta dit i höst vill jag lära känna stan. Och om google inte ljuger har jag något att se fram emot.
Annars när jag har varit inne i Stockholm har jag åkt tunnelbana, och det är svårt att skaffa sig en uppfattning av stan när man går ner under marken på ett ställe och kommer upp på ett annat.

Back home

Har haft en jätterolig helg hemma i Motala. På lördagen hejade vi på alla cyklister tills vi blev uppringda att hämta trötta norskar i målgången.
Sen när alla fått skjuts hem så passade jag och Erik på att cykla MTB ner till vattnet och simmade några meter.

När vi kom hem dukades det upp för kalas och grillen sattes på. Det blev en väldigt rolig kväll med många skratt.

På morgonen idag hjälpe jag och Erik till att hämta bilen och cyklarna som stod kvar inne i stan och fick då möjligheten att prova att köra Teslan. Jag är ingen bilentusiast annars men jävlar vilken bil asså, en sån vill jag ha.

Sen på eftermiddag/kvällen åkte vi tåg hem till Sötälje och nu väntar jag på att maten ska bli klar.
Imorgon är det tillbaka till vardagen med träning och plugg och en del mottagningsarbete.

Motala

Ska ha som mål att inte jobba med mottagningen på helgerna nu i sommar och inte heller plugga, för jag har känt en trötthet i kroppen senaste tiden och som jag tidigare skrivit måste jag bli bättre på att vila. Eller snarare att planera.

Den här helgen är jag och Erik i Motala, vi skulle båda egentligen cyklat vätternrundan. Jag bestämde mig i april att jag inte skulle delta eftersom jag haft för mycket i skolan och inte haft tid att träna ordentligt och Erik har ett knä som strular.
Det är helt underbart väder hemma i Motala och jag tror det måste vara det bästa vätternrundan-vädret på flera år.

Eftersom vätternrundan har start och mål i Motala så har vi alltid en fest här hemma på kvällen. Och jag och Erik har tagit ansvar för den vegetariska menyn. Det kommer bli ganska enkel mat eftersom många har cyklat men stämningen brukar vara på topp.

Så istället för att gå upp i natt 02.00 för att cykla iväg med resten av familjen så tog vi sovmorgon och gick en härlig promenad i skogen med hundarna och så ska vi gå ner och simma ett pass i Vättern innan det blir kalas.

This entry was posted in Helg.