Studentorganisation

På universitet finns det oftast möjlighet att gå med i en sektion eller någon slags organisation med andra studenter. Att vara delaktig i en sådan är som att jobba på ett företag. Man får en befattning och förväntas göra sin del och delta i utveckling av organisationen tillsammans med andra människor.

Det är en stor möjlighet som en borde ta tillvara på om en får chansen, enligt mig. Det ger inte bara fina relationer med engagerade människor utan också erfarenheter som kan komma till nytta senare i arbetslivet. Det är även en bra chans att ta positioner som annars kan vara svåra att få ”prova på”(tex. ekonomiansvarig, styrelseordförande mm.)

Jag upplever att efter den korta tid jag varit engagerad i våran sektion i Södertälje så har jag fått öva på många delar som kommer vara användbara på framtida arbetsplatser. Eftersom Södertälje är en sektion på flera utbildningar så gör det också att jag får umgås med studenter från hela skolan.

De flesta sektioner har en hemsida, men vi i Telge har haft svårt att hålla den uppdaterad så vi finns istället på Facebook. Ta gärna kontakt med oss där om du vill veta mer eller är intresserad av att bli medlem.

Tentap

Dagen har sett ut så här:
⇒6 km löpning längs stranden.
⇒frukostbuffé.
⇒3 timmar plugg bredvid poolen.
⇒hyrde cyklar och cyklade in till Palma.
⇒letade efter ett veganskt ställe som vi läst om men gav upp efter en timma och åt paella istället.
Efter lite sightseeing så cyklade vi tillbaka, lämnade tillbaka cyklarna och köpte chips, oliver och ost som vi åt på balkongen i kvällssolen. Och det var hela dagen.

Jag har hunnit med både plugg och semester idag och är nu helt slut. Som tur var blev det lite molnigt på eftermiddagen så vi har klarat oss från att bli brända.

Framför katedralen i Palma

KTH Södertälje

Igår fotograferades vi som är gudfaddrar i Södertälje. När man tar på sig smäcken så blir det mer verkligt att snart så är det mottagning.
Vi fotograferades på innergården av vad som snart kommer att vara den gamla KTH byggnaden i Södertälje. För nu i sommar flyttar vi till en helt nybyggd byggnad som ligger i andra änden av stan. Jag längtar jätte mycket nu tills tentorna är slut och vi kan fokusera mer på arbetet att färdigställa mottagningen.

Jag filmade med min mobil som jag lyckats spräcka linsen på så det är lite suddigt, men jag tänkte att det kanske kan vara kul att se hur det ser ut i Södertälje.

Källsortering

I min familj har vi källsorterat under min uppväxt och jag förstod inte riktigt då varför andra människor inte gjorde det.

Nu när jag bor i en liten lägenhet utan bil så förstår jag varför alla inte källsorterar, men det är ingen ursäkt. Oftast kan man hitta på kommunens hemsida vart det finns återvinningsstationer.
Det som kan bli bättre är att det borde finnas fler återvinningsstationer, men vi har tur för det går en buss utanför porten till återvinningsstationen.
Det skulle vara väldigt roligt att få åka dit där återvinningen hamnar för att se varför man källsorterar, men det får bli en framtida utflykt. Ha en fortsatt trevlig måndag! 🙂

Heidrun

Öka takten sista kvarten. Det är en vecka kvar innan jag ligger och glassar på en strand i Mallorca och jag hade inte förutsätt att det skulle bli så här mycket att göra. Igår hade jag planerat att jag skulle åka inte till Stockholm och kolla på quarnevalen med mina klasskompisar och sen hinna hem och äta middag med Eriks familj. Men det fanns inte tillräckligt med ork för båda och familj-behovet var större än fest-behovet.
Men som tur är har jag många fina vänner som skickade bilder på ekipagen och Jenny skickade bilden på QMs(qlubbmästeriets) bidrag.

De två personerna som går längst fram till höger är Mathilda och Richard som också är mottagningsansvariga, och de har tillsammans med resten av QM-gänget byggt en stor version av geten Heidrun. Heidrun är QMs maskot och det är ”Heidruns vänner” har som ansvar att ta med henne på event och uppdrag. I nordisk mytologi är Heidrun en get som står på taket på Valhall och betar av ett träd, och från hennes spenar rinner så mycket mjöd att jättemånga kan dricka sig otörstiga.
En annan väldigt bra dag för Heidruns var när hon blev räddad av N0llan i Södertälje och fick följa med på äventyr.