Matlådor

Jag vill tipsa om hemsidan ”under tian” som ni hittar här: https://undertian.com/

På sidan hittar man recept som är formade efter att göra att en portion som kostar mindre än tio kronor. Och det är ju perfekt att kunna spara lite extra pengar nu innan sommaren så man kan göra något extra kul.
Det var Erik som hittade hemsidan och han har lagat flera av recepten, idag lagade han två av dem då han tycker det är skönt att ha matlådorna klara och så slipper han laga en måltid i veckan sen. Ett bra sätt att spara vardagstid och pengar.
Han lagade morotslasagne, jättegod, och jordnötssåsgryta, som jag inte smakat än.
Den här veckan kommer jag att laga först en potatissoppa, som jag fick receptet av när jag var hemma hos mamma och pappa ur Linas matkasse. Och sen när den är slut så kommer jag att göra en tacogratäng som jag lärde mig att göra på hemkunskapen i 9an.
Att planera måltider gör inte bara att jag sparar tid och pengar, utan det gör också att jag slänger mindre mat hemma eftersom jag bara köper exakt så mycket som jag vet att jag kommer göra av med. Det blir vinst för både mig och för klimatet! 🙂

2 reaktion på “Matlådor

1. Campuskost - Sara

Hej! Visst är det bra med matinspiration till studenter! Vi är ett par studenter vid Linköpings universitet som har startat sidan Campuskost för just detta syfte, ett bra sätt att dela recept med sina vänner tänker vi. Det vore superkul om du har något recept som du vill dela med dig av, under fliken ‘Bidra med recept’. Vi delar gärna länken till din egna blogg om du vill 🙂
    Ha det fint!

2. Sofia Sjöberg Inläggsförfattare

Hej Sara!
    Ja vad roligt, mat är ju bäst. Jag tänkte att jag kan dela med mig av ett recept på heta-bönburgare och ta en bild nästa gång jag lagar måltiden.
    Gick in på eran sida och under kategorin ”veganskt” ligger ett recept på halloumistroganoff, det kanske inte spelar någon roll men nu vet ni 🙂

E-postadressen publiceras inte.