Vila

Jag är väldigt dåligt på att vila. Oftast får jag lite ont i magen när jag försöker ‘bara ta det lugnt’ för jag vet att det finns saker jag vill göra klart eller börja på. Och så finns det ju alltid något man kan göra lite extra, som att plugga, träna eller städa.
Från min idrottskarriär lärde jag mig också att en ‘sjuk-dag’ inte är det samma som ‘vilo-dag’, eftersom kroppen arbetar stenhårt på att bli frisk.

Så igår tog jag i från tårna för att verkligen bli utvilad. Jag lyssnade på en ljudbok om avslappning och läste en gratis e-bok om meditation.
Det finns jättemånga bevis på att meditation är bra för hälsan och jag tror att det kan vara ett bra sätt att bli bättre på att vila och lära känna sin kropp.
I början känns det ju rätt dumt dock och det var väldigt svårt, jag satt stilla och försökte koncentrera mig på andningsljudet in och ut. Hela tiden rymde tankarna iväg till allt annat. Men jag ska fortsätta öva.

Sen på kvällen gick jag ut och åt med en Motala-kompis, vi åt mjukglass på en brygga och det var nog det somrigaste jag gjort i år.