Nyårslöfte?

Jag bestämde mig för ett nyårslöfte, att jag ska försöka vara mer utomhus, för det mår jag bra av. Och nu när det är början på ett nytt år känns det naturligt att rannsaka sig själv och känna efter ifall man lever som man vill leva.

Och ett nyårslöfte som jag satte förra året och höll var att jag ville börja läsa mer skönlitteratur.

Under hösten kom jag på vad jag lovat mig själv och och började leta efter böcker jag kunde tänka mig att gilla. Att läsa gör så mycket för kroppen, hjärnan känns mer alert och det är lättare att somna på kvällen, vilket i sin tur har många bra effekter.
Och har man tänkt anmäla sig till nästa högskoleprov så rekommenderar jag att plocka upp en bok på kvällen för det gör mycket för den verbala delen.
Men när jag inte läst på länge så kan det vara svårt att börja med en ny bok, och så tar det ju oftast några sidor innan man är inne i boken eller har bestämt sig för att man gillar den eller inte.

Mitt tips till dig som vill börja läsa mer är då:

  • Känn efter vad för typ av bok du känner för att läsa, si-fi, komedi, romans, äventyr, historia, deckare, skräck osv.
  • Fråga personalen på antingen biblioteket eller bokhandeln om hen kan rekommendera någon bok av den typen.
  • Välj en bok som finns i flera delar, som Harry Potter, Sagan om ringen, etc.. Det gör det enklare att få ett flow i läsningen för då slipper man hitta en ny bok att gilla på ett tag.
  • Ge inte upp för snabbt, men man måste inte heller läsa ut en bok om man tycker att den suger.

Just nu läser jag serien Sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt. De första sjuttio sidorna av första boken var jag något tveksam men efter det har läsandet flutit på som rinnande vatten. Den är påhittade berättelser men med de nordiska gudarna som huvudpersoner och böckerna är både intressanta och spännande.

 

 

2 reaktion på “Nyårslöfte?

  1. Tyra

    Hej!
    Det skulle vara jättekul om du kunde skriva specifikt om alla kurser du läser. Typ vad som varit bra och dåligt med kurserna och så. Det skulle hjälpa en hel del 😀

Kommentarer inaktiverade.