Intervjuer med gymnasieelever på SACO-mässan!

I onsdags var jag som jag nämnde i mitt förra inlägg på SACO-mässan för att representera KTH och intervjua gymnasieelever. Jag var där tillsammans med Sofia och genom en härlig slump så hade vi synkat våra oufits perfekt! 😀

Intervjuerna:

Eleonore, Tilda och Jack – Går trean i gymnasiet – Pluggar Natur – Från Stockholm & Umeå

Vad är ditt intryck av KTH?
Eleonore: Vad jag har förstått så är KTH liksom det bästa tekniska universitetet i Sverige.
Tilda: Det känns som en satsig utbildning. Jag kommer från Umeå och vill gärna plugga Teknisk Fysik och hoppas på att det inte är alltför svårt att komma in.
Jack: Jag bor ju nära KTH och har alltid tänkt att det är där man ska gå. Det känns spontant som en stabil utbildning.

Vad tror du att en ingenjörsstudent gör på dagarna?
Alla: Pluggar väldigt mycket och dricker otroliga mängder kaffe. Sover nog inte så ofta och pluggar mycket för att lära sig allt. Det låter najs med självstudier dock och att inte behöva gå på föreläsningar om man inte vill!

Johanna och Amanda – Går trean i gymnasiet – Pluggar Natur – Från Stockholm

Vad är ditt intryck av KTH?
Johanna: Jag vill själv jättegärna gå på KTH eftersom det känns som ett seriöst och häftigt universitet med en massa olika möjligheter.
Amanda: KTH är skolan som man känner till om någon. Riktigt bra skola har jag hört.

Vad tror du att en ingenjörsstudent gör på dagarna?
Båda: Pluggar mycket och ofta men har väldigt kul samtidigt. Fysik och matte är det väl mycket av men det beror säkert på vilken linje man väljer. Vi är intresserade av medicinsk teknik, teknisk fysik och datorteknik men har inte bestämt oss än.

Miguel, Marisa och Rebecka – Går trean i gymnasiet  – Pluggar teknik/spelgrafik – Från Stockholm

Vad är ditt intryck av KTH?
Miguel: Jag fått intrycket av att det är lätt att få jobb efter KTH. Jag har varit sugen på att plugga till högskoleingenjör i datateknik eftersom det känns skönare att plugga tre år istället för fem.
Marisa: Mycket självstudier och att det är en hög nivå på undervisningen.
Rebecka: Jag tänker direkt på ingenjörer och att man kan pyssla med så himla många olika saker efteråt.

Vad tror du att en ingenjörsstudent gör på dagarna?
Alla: Det är nog väldigt varierat men en vanlig vardag består nog av matte, fysik och kemi och en massa andra roliga men svåra saker.

Missa, Josef och Sankav – Går trean i gymnasiet  – Pluggar Natur – Från Stockholm

Vad är ditt intryck av KTH?
Missa: Jag tänker att det är svårt men att det är en bra blandning av människor och ämnen. Jag är själv sugen på att söka elektroteknik eller datateknik.
Josef: Tufft och svårt men att det är en riktigt bra skola.
Sankav: Många ingenjörer såklart. Jag tänker mig att det är svårt, som alla andra säkert sagt, och att man håller på med matte och fysik.

Vad tror du att en ingenjörsstudent gör på dagarna?
Alla: Pluggar på morgonen och pluggar tills han/hon går och lägger sig. Lite som nu i gymnaiset men  så har man nog väldigt mycket mer frihet och behöver inte plugga så mycket om man inte vill eller orkar.

Josef och Viktor – Går trean i gymnasiet  – Pluggar Natur – Från Örebro

Vad är ditt intryck av KTH?
Josef: Jag tänker ju såklart mycket matte men också en stor variation i vad man kan plugga. Jag har själv sneglat arkitektlinjen och kanske ska prova att komma in via ett sånt där arkitektprov.
Viktor: Jag tänker direkt på Stockholm och att det kanske är en överklasstämpel på KTH. Det kan ju dock bero på att vi kommer från Örebro och inte riktigt vet hur folket som pluggar där är. Jag har mitt sikte inställt på Industriell Ekonomi men vet inte på vilken skola än.,

Vad tror du att en ingenjörsstudent gör på dagarna?
Båda: Att det är fett kul att plugga där men att det är mycket matte. Är lite rädd för att studentlivet är dött i Stockholm, men å andra sidan så har jag hört av en kompis att han är jätteaktiv i studentlivet och knappt har tid att plugga, så det beror nog på.

Korta inspirationsföreläsningar i KTH:s monter!
Det var packat med folk på hela mässan 🙂

Det var superkul att få åka tillbaka till SACO-mässan och representera KTH och nästan ännu roligare att träffa en massa trevliga gymnasieelever. Har ni några fler frågor så är det bara att maila mig på: wiigh@kth.se