We aren’t living in America…

…fast det är precis vad jag har gjort sedan i söndags!

Medan ni har börjat era kurser på KTH (!) har jag turistat i Chicago. Mina kurser börjar först nästa onsdag. Det känns skönt att få någon vecka att hinna göra sig hemma innan man behöver börja prestera.

Några minuter innan jag landade i Chicago.

För mig är det första gången jag är i USA. Det som först slog mig var hur allt är strukturerat i raka linjer när det kommer till byggnader. Det känns konstgjort och inte lika mysigt som när man flyger över städerna i Europa. Dock är jag en person som gillar struktur så denna samhällskonstruktion tilltalar mig ändå.

Att turista på egen hand är otroligt rogivande, speciellt när omgivningarna är så vackra.

Chicago är känt för sin böna som står mitt i Millennial Park, the Bean. Vilket blev mitt första stopp efter att ha sovit en natt på min kompis soffa. Av en slump råkade jag köpa en Chicago Bulls keps för några år sedan när jag och mina KTH-vänner var på semester i Bulgarien. Passade perfekt att packa ner och använda som skydd för den starka solen.

Nackdelen med att turista på egen hand är att man inte har någon som kan ta snygga bloggbilder åt en.

Jag tröttnar aldrig på skyskrapor! Blev frälst när jag pluggade i Singapore och fick ont i nacken av att titta uppåt hela tiden. Samma här i Chicago, där jag tog en båttur med en guidadtur om arkiteturerna. Här kan man hitta en blandning av art déco och glasbyggnader.

Bild från en Enchanted Forest som låg nära Lake Michigan.

Det finns även en hel del kontraster i staden mellan grönt, vatten och byggnader. Väldigt annorlunda jämfört med min slutdestination som ligger i Wisconsin.

Utsikten från en av vikingarnas lägenhet. WOW! Till höger ser ni mig embracea min inre Wisconsin-bo.

Under dagarna har jag träffat flera vikingar (det är namnet på alumnerna till stipendieorganisationen jag åker med) som bor i Chicago. De har tagit med mig till Chinatown för dim sum och bubble tea, fått vara med bakom kulisserna på ett sportrepotage för NBC och ordentliga middagar.

Här ovan kan ni även se mig gå all in i förberedelserna inför min flytt till Madison i Wisconsin. Wisconsin är känt som the home of the cheeseheads! Vilket ni kanske har stött på i Simpsons eller Futurama?

I skrivande stund sitter de två stipendiaterna från Danmark och Finland i en uber på väg hit från flygplatsen. Ska bli så roligt att få träffa båda! Imorgon bär vi av till Madison…

// Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!