Intervju: att plugga i Södertälje del 2

Vi välkomnar Gabriel som berättar om hur det är att plugga på KTH Södertälje! Missade du förra intervjun? Klicka här för att komma till Alexandras intervju.

Namn: Gabriel Ioannidis
Utbildning: Högskoleingenjör inom Maskinteknik
Årskurs: 1
Uppvuxen: Stockholm

Gabriel utanför campus Södertälje på väg hem en mörk november natt

Varför valde du din utbildning?
Jag valde denna utbildning då jag följde uteslutsmetoden. Vilket innebär att jag gick igenom KTH-katalogen strök bort det som inte var intressant och ansökte till en massa olika utbildningar.

Vad kan man jobba med efter din utbildning?
Det jag har förstått är att man jobbar med beror dels på vad man inriktar sig inom, men generellt inom maskinföretag som Scania. Ett exempel är när vi besökte Scania så satt ingenjörerna och arbetade för att förbättra processen att utveckla maskiner.

Hobby utanför studierna?
Utanför skolan spenderar jag min tid genom att träna väldigt mycket inom styrketräning samt MMA. Sedan precis som alla andra gillar jag att umgås med mina vänner.

Favoritställe att plugga på?

Mitt favoritställe att plugga på är i skolan kombinerat med mitt lugna rum. När man pluggar i skolan med kompisarna är man som mest effektiv. Dock behövs det egen tid att gå igenom allting och låta det smälta in.

Vilken är din favoritsång från dina tonår?
Väldigt svår fråga då jag älskar musik och brukar kombinera musik med plugget. Svaret på denna fråga för mig är att jag inte kan ha endast en favorit låt.

Är du aktiv inom någon förening på KTH?
Nej jag är inte aktiv i någon förening förutom som studentambassadör.

Läser du alla kurser i Södertälje, eller har du kurser på andra campus?
Ja, jag läser alla kurser i Södertälje dock har jag valt att läsa matematik fyra som distanskurs åt sidan av studierna.

Det bästa med Södertälje Campus?
Det bästa med Södertälje Campus är att den är helt ny, endast ett år gammal. Detta gör att allt är fräscht och nytt. Det som även är bra är att man inte behöver boka tid för att använda en dator eller att plugga i ett plugg rum. Det finns alltid något ledigt. Den är även ganska litet så man känner nästan allihopa på campuset.

Om du skulle vara en naturkatastrof, vilken skulle du vara?
Om jag skulle vara en naturkatastrof skulle jag vara åskan. Inte den sorten där man ser en blixt som går mot marken. Jag menar den åskan där det förekommer flera blixtar som lyser upp himlen. Jag väljer detta eftersom det ser riktigt häftigt ut, vem vill inte styra blixtar.

Största utmaningen under dina studier?
Största utmaningen under mina studier är när en massa tentor närmar sig samt att man inte riktigt förstår visa ämnen vilket gör att det bygger upp mycket stress. Man känner sig att man måste lösa det på egen hand. Vilket är bra i visa situationer men ibland blir det för mycket.

Om du skulle åka på en road trip med dina vänner, vilken roll skulle du ta på dig?
Om jag skulle åka med mina vänner skulle jag ta planera rollen eftersom jag vet att mina vänner är ganska lata och tror att en semester blir riktigt bra utan planering. Samt att jag gillar när det finns en plan och något man kan gå efter, vissa gånger är det skönt att vara spontan men på en semester vill jag utnyttja dagen så mycket som möjligt.

Vad vill du jobba med efter examen?
Efter examen vill jag jobba med lite olika saker. Jag vill hålla mycket presentationer och träffa massa människor. Åka utomlands och representera företaget. Sedan vill jag ta fram någon ny innovation. Det jag vill jobba med ska helst variera. Ett exempel är då att jag jobbar med ett projekt i åtta månader men sedan vill jag åka utomlands och hålla en presentation. Lite oklart exakt vad det jobbet är men något finns det.

Ett tips du skulle vilja ge dig själv när du gick i årskurs 3 i gymnasiet?

Ett tips jag skulle ge mig själv är att inte stressa. Lek med livet och gör det bästa utav dagen. Utforska lite mer vad det finns för jobb, samt att livet inte handlar om att bara jobba. Man ska inte hoppa över dessa år som student för att få det bästa jobbet och bli chef. Det är hela resan som är det roliga!

.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!