Jag är så skoltrött

Just nu är jag så skoltrött att jag vet knappt vart jag ska ta vägen! Jag orkar inte plugga mer! Jag läser min drömutbildning och ändå vill jag inget annat än att ge mig ut i välden, få möjlighet att arbeta på någon spännande arbetsplats, träffa nya människor med intressanta historier.

Eftersom jag snart har pluggat i fyra år så har jag upplevt sådana här perioder tidigare, oftare i väldigt stressiga perioder som nu i allt tentapluggande. Såhär har jag överlevt dessa stunder:

• Hitta annat som motiverar: Jag tycker att det hjälper att släppa fokus på studierna lite och istället försöka motiveras av annat i vardagen. Nu i vår är jag tillexempel väldigt taggad på att förbättra mig inom anti-gravity yoga. Tanken på det ger mig driv även att fortsätta den med studierna.
  • Umgås med andra kursare: Den bästa biten med studera är alla de fantastiska människorna man träffar. När jag umgås med mina kursare blir jag påmind om hur kul det kan vara i plugget. De kan också hjälpa till att pusha en lite, ta kontroll när man själv inte klarar av det.
  • Muta dig själv: Jag kommer ihåg att min lillebror sa att “hjärnan är den starkare muskeln”. Ibland måste man därför bara tvinga sig själv att fortsätta. Jag brukar muta mig själv med typ ett mysigt bad eller långfikapaus – “när du läst de här artiklarna, då får du ta ett bad”.

//Malin

Kommentera