Välkommen till Flemingsberg!

Cirka 20 minuter utanför Stockholms centrum ligger Flemingsberg. Precis som Lappis håller Flemingsberg på att bli en egen liten studentstad. Här finns flera olika universitet, KTH har ett campus här, även KI, Polishögskolan och Södertörns högskola ligger alla här. Dessutom finns det en hel del studentbostäder i Flemingsberg.

Studentbostäderna ligger i anslutning till Flemingsbergs centrum med matbutiker, apotek, frisör osv. Flemingsberg är lite som en småstad i storstaden.

Viktigt att nämna som en stor fördel med att bo i Flemingsberg är närheten Nya Pulsen. Vad är Nya Pulsen? Jo, det är en matbutiken med väldigt väldigt låga priser – ett studentparadis. Jag passade till exempel på att köpa tre tandborstar för 10 kr.

SSSB har flera typer av studentboende i Flemingsberg. Det finns allra flest studentrum med pentry, men även större lägenheter och några korridorsrum.

Så här kan det se ut i ett student med pentry. På 27 m2 får man plats med ett rum men en liten kokvrå, badrum och ett förvaringssrum/garderob.

Kokvrå innebär i detta fall att det finns en kyl, ugn och spis. Tänk den dagen då man får tillgång till diskmaskin – då vet man att man har lyckats i livet.

Här har vi en väldigt fin vild på badrummet. Badrummen ser verkligen likadana ut i alla SSSBs boende, väldigt basic men funktionellt.

//Malin

Kommentera