Vad hade jag velat veta innan KTH? del 2

Utlandsstudier

1. Från och med årskurs 3 kan du göra en utbytestermin eller ett utbytesår.
  2. Du söker med ditt betygssnitt för att få studera utomlands. Dock finns det fler studieplatser utomlands än studenter som ansöker om att studera utanför Sverige. Det gör att det alltid finns restplatser, både inom och utanför Europa!
  3. Det kostar inget extra att gör ett utbyte. KTH står för studieavgiften, du behöver bara betala de normala levnadskostnaderna (bostad, mat, aktiviteter etc).
Talkshow-karta.png
Här är några av de städer som du kan plugga utomlands i via KTH!

Studentlivet

1. Det finns massor utav olika studentorganisationer som håller på med olika sporter. Till exempel ridning, ishockey, fotboll, orientering, dans, segling, hiking, basket, rodd etc.
  2. Om du är intresserad av sociala organisationer finns det bland annat följande: teater (kårspex), körsång, radiostation, DJ, ölbryggning, fotografering, rymdsällskap, formula student car, bartender (klubbmästeri) etc.
  3. Utöver dessa har varje enskild sektion på KTH egna studentorganisationer. Till exempel hos min sektion i Kista har vi ITK som bland annat arrangerar LAN under helgerna och Magic spelkvällar. Möjligheten för att skapa din egna organisation finns även!
Det bästa med att bo vid en slutstation är att du alltid får en sittplats

Bostad

1. Du behöver inte bo inne i stan för att vara nära skolan. Stockholm har både bussar, tunnelbana, pendeltåg, spårvagnar och båtar som du kan använda för att ta dig runt. Det är inte ovanligt att studenter bor 40-60 minuter ifrån skolan. Under mina tre första år tog det mig en timme att resa till skolan, under mastern tar det 30-40 minuter i och med att mina kurser är inne på Campus och inte i Kista.
  2. Du kan ställa dig i SSSBs bostadskö redan 90 dagar innan du blir inskriven på KTH i augusti.
  3. Det går dessutom att hitta bostad via Blocket, Akademisk Kvart, skriva på sociala medier (Facebook) och Bostaddirekt.
  4. Oroa dig inte för mycket om boende, det löser sig. Många studenter som tar examen innan sommaren flyttar ut från sina studentlägenheter och det blir flera som är tillgängliga.
  5. Om du pluggar vid några av ortscampusen finns det många studentboenden i närheten. Till exempel i Kista kan du bo i studentlägenheterna ovanpå Kista Galleria!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

3 reaktioner till “Vad hade jag velat veta innan KTH? del 2”

1. Hej,

Jag tror kartan är fel eller ouppdaterad, eftersom jag är säker på att man inte kan studera utomlands i större delen av Afrika, exempelvis Sydafrika då jag var intresserad i det, dessutom kan man plugga i landet utan internet dvs Kuba?