Vad gör en ingenjör?

Efter frågan ”vad gör du?” och man svarat ”jag pluggar till ingenjör” får man nästan alltid frågan – vad gör en ingenjör? Varje gång svarar jag att det är ingen som vet. Riktigt så är det kanske inte riktigt, men frågan är inte helt enkelt. Då titeln ingenjör öppnar upp för många möjligheter innebär det att du kan hitta ingenjörer arbetande med allt från design, till marknadsföring eller produktion. För att få lite inblick i vad en ingenjör kan göra tänkte ge tips på en tv-serie och en podcast som jag tycker är intressanta.

Felix stör en ingenjör

I tv-serien ”Felix stör en ingenjör” reser Felix Herngren runt i världen för att träffar framgångsrika svenska ingenjörer för att se hur de arbetar. Felix träffar till exempel Niclas som är i full gång med att bygga upp mobilnätet i Karibien och Sara som bor i Nederländerna och arbetar på European Space Agency.

Foto

Mitt liv som ingenjör

Ett annat tips är podcasten ”Mitt liv som ingenjör” där Andreas Börjesson utforskar verksamma ingenjörers karriärer. Här kan vi lyssna på hur ingenjörskulturen i Silicon Vally ser ut, hur det är att arbeta på en investmentbank eller hur man ska tänka när det kommer till karriären.

Foto

//Malin

En kommentar till “Vad gör en ingenjör?”

Kommentarer inaktiverade.