Ultimata guiden till antagningsbeskedet

Nu i veckorna mellan urval 1 och 2 kan det vara många frågor som uppkommer. Här finns svaret på några av dem samlat i ett inlägg. Hoppas det är till hjälp!

Jag fick en plats, vad behöver jag göra?

Oavsett om du blev antagen eller står som reserv så måste du tacka JA till din utbildning för att få den platsen. Sista dagen att tacka ja är den 26 juli.

Jag är reserv, ska jag tacka ja?

Om du står som reserv till en utbildning (kallar den utb A) och har blivit antagen till en annan utbildning (kallar den utb B), kan du både tacka ja till reservplatsen (utb A) OCH till den antagna utbildningen (utb B). Vad som sker om du blir antagen till den utbildning du var reserv till (utb A), är att du automatiskt blir stryken från den utbildning du redan hade fått en plats på (utb B).

Läs mer här: FAQ hos antagning.se

När börjar skolan?

Den 12 augusti är det ett obligatorisk upprop på KTH, som du måste delta i för att få behålla din studieplats. Vilken tid på dagen det är hittar du för varje program här (tid för upprop).

Om du mot förmodan inte kan delta ska du kontakta utbildningshandläggarna på KTH i god tid innan för att söka om dispans. För att söka dispans går du in på denna länk (sök dispans) och väljer din utbildning. I en grå box står det hur du ska gå tillväga. Alternativen ser olika ut för olika utbildningar, antingen ska du mejla studievägledarna för din utbildning (kontaktinfo finns på samma sida längre ner) eller fylla i ett formulär.

Vad händer om jag fortfarande är reserv efter urval 2 i augusti?

Det finns fortfarande en chans att du kan bli antagen. Om du fortfarande har en reservplats och det blir aktuellt för dig med reservantagning kommer program­studie­väg­ledningen/kursadministrationen att kontakta dig.

För frågor om reservantagningen vänd dig till studievägledarna på respektive program. Du hittar kontaktinfo här (frågor om reservplats).

Jag är reserv efter urval 2 till Tekniskt basår (och termin), vad ska jag göra?

För dig som fortfarande är reserv till Tekniskt basår eller Tekniskt basår termin 2 efter urval 2 i augusti, kan delta i reservuppropet som är bara för de två utbildningarna. Det hålls den 14 augusti. Läs mer om reservuppropet för Tekniskt basår och Tekniskt basår termin 2 här (reservupprop).

Vad är Mottagningen och när börjar den?

Mottagningen är namnet på introveckorna som hålls på KTH för alla nyantagna studenter. Det är där du lär känna dina nya klasskompisar, får chansen att läsa introkurser i tex matte och du har massor av kul! Det börjar direkt efter det obligatoriska uppropet den 12 augusti. Varje program på KTH har sin egna Mottagning, och ibland har vissa program som ingår i samma Sektion sina Mottagningar tillsammans. The more the merrier!

Du behöver helt enkelt bara se till att dyka upp till det obligatoriska uppropet (med legitimation) och sedan kommer det att finnas ansvariga på plats som kommer att kicka igång Mottagningen för dig.

Finns det introkurser att läsa under Mottagningen?

Ja det finns det. Nästan alla program erbjuder en introkurs i matematik. Som finns till för att fräscha upp mattekunskaperna från gymnasiet. På vissa utbildningar erbjuds det även introkurs i datateknik. När du är på plats för det obligatoriska uppropet kommer du att få information om hur du anmäler dig. Det är alltså inget du kan göra i förväg.

Hur ser schemat ut för Mottagningen, jag hade tänkt sommarjobba?

Varje utbildning har olika scheman för sin Mottagning (även kallad introduktionsveckor). Du kan se det preliminära schemat under varje enskild utbildning här (schema). Där kan du även hitta en mejladress till Studentsektionen. Kontakta dem om du har några frågor om Mottagningen.

Hur anmäler jag mig till mottagningsceremonin i Blå Hallen?

Det kommer att vara 2 identiska ceremonier den 25 augusti. Alla nyantagna studenter är välkomna att delta! Du kan läsa mer här och skicka in din anmälan till eventet (ceremoni i Blå Hallen).

Var hämtar jag ut min tygkasse från KTH?

KTH delar ut en tygkasse till alla nyantagna studenter så länge laget räcker. Du kan hämta den på respektive campus. Mer information om var du kan hämta ut din tygkasse hittar du här (tygkasse)!

Vem kontaktar jag om jag har frågor om utbildning, studier och arbetsmarknad?

Hör av dig till studievägledarna (studievägledning). Telefon: 08-790 67 30.

Jag har frågor om antagningsbeskedet, vem hör jag av mig till?

Kontakta antagningsgruppen på KTH:

Telefontid: Mån kl. 13.00–14.00,
tis–tor 10.00–11.00
Telefon: 08-790 94 40
E-post: info@kth.se

Vem ska jag kontakta om jag har en fråga om studentlivet, boende, specifika kurser?

Hör av dig till en av studenterna på KTH (fråga en KTH-student). Du kan även ställa andra relaterade frågor till dem.

Hur hittar jag boende i Stockholm?

Här är tips från tidigare inlägg (hitta boende) och från KTHs hemsida (lista).

Blev din fråga inte besvarad? Skriv en kommentar!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

En kommentar till “Ultimata guiden till antagningsbeskedet”

Kommentarer inaktiverade.