Hoppa till innehåll

Ett besök på KTH Södertälje

Tidigt i morse begav jag mig med pendeln ut till KTH Södertälje för ett kort besök. Det var första gången var på KTH Södertälje och jag blev väldigt imponerad av atmosfären på det nybyggda campus. På KTH Södertälje erbjuds utbildningar med fokus på hållbar produktion vilket inkluderar till exempel logistik, systemkunskap, processutveckling, optimering, kvalitetsförbättring, konstruktion och produktutveckling. Utbildningarna har en stark koppling till näringslivet där studenterna har kontinuerlig kontakt bland annat Scania och AstraZeneca.  

Det jag vet om Södertälje förutom att det är platsen där Scania har sitt huvudkontor och AstraZeneca har en produktionsanläggning är att en av världens största beachvollybollanläggningar finns här. Kan ni tänka er hur härligt det skulle vara att få hänga på en inomhusstrand mitt i en oktoberdag?!? En annan spännande sak som jag fick reda på om Södertälje är att staden var först i Sverige men att köra trådlös laddning av bussar.

//Malin