Mitt anteckningsblock

Det finns tre typer av studenter på föreläsningarna. De som tar anteckningar på sina datorer, de som tar anteckningar på papper och de som inte tar anteckningar alls. Jag tillhör den grupp som gillar att ta anteckningar på papper. Under de första åren på KTH testade jag olika material att ta anteckningar på och tillslut föll valet på dessa: Whitelines med en spiralrygg.

Just nu använder jag linjerade A4 och A5, har även en ”dotted” som jag ska testa att ta anteckningar i.

Här i Spanien säljs de inte i Madrid, och priset online är mer än vad jag vill lägga ut för ett block att ta anteckningar i. Därför passade jag på att införskaffa mig tre block hos Kårbokhandeln på KTH innan jag åkte till mitt utbyte.

Den stora fördelen är att istället för att ha svarta linjer i blocket är det vita linjer mot grå bakgrund. Linjerna syns tydligare i verkligheten än i bilden, och är där som ett bra stöd för att kunna skriva rakt. Däremot fungerar det utmärkt att skiva både med blyertspenna och bläckpenna utan att texten försvinner in i linjerna.

Ett plus i kanten är att man kan scanna sina anteckningar och ha dem tillgängliga online. Själv har jag bara använt den funktionen när jag ritat en comic i blocket och vill ha den online, men inte för att spara anteckningar från kurser.

Anteckningshörnan i Kårbokhandeln inne på Campus.

Kårbokhandeln har flera olika varianter av anteckningsblock, vilket ger dig möjlighet att hitta just det block som passar dig!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!