Hoppa till innehåll

Fem nivåer

När man pratar om bra och dåliga kurser på KTH med sina klasskompisar så händer det ofta att man inte diskuterar kursinnehållet utan istället hur duktig läraren var på att lära ut materialet. Flera av mina kurser som ”på pappret” sett måttligt intressanta ut har visat sig vara otroligt givande tack vare pedagogiska lärare som förstått att undervisning är så mycket mer än att bara läsa text från en powerpoint.

Pedagogik bör heller aldrig underskattas just för att när den är som bäst i en kurs, så kan den få en att förstå svåra koncept ”på riktigt”. Det är därför ingen slump att jag blev fascinerad av en serie fantastiska klipp från Wired där de fokuserar på just pedagogiken som krävs för att lära ut ”svåra koncept”. Nedan har jag länkat fyra klipp med fyra experter som förklarar virtuell verklighet, blockchain, dimensioner och kvantdatorer. Nyckeln är dock att de förklarar koncepten på fem olika nivåer; från nybörjare till forskare.

// Oscar