Mina tips inför SACO-mässan

Nu när vi är mitt I SACO-tider tänkte jag att det kunde passa med ett litet inlägg om tips och frågor inför SACO. SACO är verkligen ett jättebra tillfälle att få en liten känsla för de olika utbildningarna som finns och vilka universitet de erbjuds på. Här är några av mina tips inför mässan.

Bild från KTH
  • Gå istället in med ett öppet sinne. Det är ok att inte leta efter något specifikt utan istället undersök alla det där universiteten eller utbildningarna som du är lite nyfiken. Eller varför inte passa på att prata med studenter ett universitet som du absolut inte tänkt på och kanske upptäcka något nytt.
  • Ställ det där vardagliga frågorna som du inte kan googla dig till. Du behöver inte tänka att du ska komma på de bästa frågorna att ställa utan utgå helt från vad du funderar över. Jag var tillexempel intresserad av studentlivet på de olika universiteten och passade på att fråga om det.
  • Gör din grej. Det är så lätt att bara hänga på kompisarna och utgå från va andra tycker är intressant att lyssna på. SACO är verkligen en möjlighet att få mer info och sådant som du är intresserad av och börja sortera i vad du vill göra.

Om du vill ha fler tips kan ni läsas Maddes tips inför SACO-mässa.

Här på bloggen finns även förslag på frågor (klicka här och här) som ni kan ta med er till mässan.

//Malin