Teknisk matematik

Bergskolan i Falun som lade grunden till hela KTH fyllde nyligen 200 år medan ”nyare” civilingenjörsutbildningar som Medieteknik precis fyllde 20 år. Det är lätt att tro att programmen på KTH alltid funnits och förändras ungefär en gång var tionde skottår, men bakom KTH:s dörrar så planeras nya utbildningar och inriktningar för många år framöver.

Det nya civilingenjörsprogrammet Teknisk matematik är ett exempel på det och startar redan nästa höst! Programmet är tänkt att fylla det skrikande behovet av spetskompetens inom matematik och programmering i ingenjörsvärlden genom att locka personer som verkligen brinner för matematik.

Tidigare har Teknisk Fysik innehaft titeln som det program med flest obligatoriska mattekurser (30%) under kandidatutbildningen men nu har Teknisk Matematik tagit över den kronan med hela 42% (och fler kan man välja till).

Läs mer om programmet här!

// Oscar

En kommentar till “Teknisk matematik”

Kommentarer inaktiverade.