Vill du plugga i USA?

Går man in på KTHs hemsida för utlandsstudier och finansiering så hittar man stipendieorganisationen Brittingham Viking Organization (BVO). Via BVO åkte jag förra året till USA för att plugga på University of Wisconsin-Madison och hade mitt mest äventyrsfyllda år hittills!

Nu är ansökan öppen för studenter i Sverige att studera kommande läsår i USA!

Här hittar du denna sida hos KTH.

Om du redan pluggar på KTH kan du söka stipendiet. Det täcker tuition fees, boende, resor inom USA för att träffa alumner och mer.

Resor inom USA för att träffa alumner? Yes, du hörde rätt! BVO är mer än bara finansiell hjälp för att plugga, du blir en del av ett internationellt nätverk med personer som har deltagit i samma utbyte som dig. Organisationen är 60 år och har alumner inom alla tänkbara industrier/yrken: ingenjörer, läkare, advokater, lärare, programmerare, marknadsföring, verksamhetsutveckling etc.

Från vår första fotbollsmatch!

Tillsammans med mina två rumskompisar (Line och Laura från Danmark och Finland), som också hade fått samma stipendium, träffade vi alumner (aka Vikingar) både i Universitetet och i andra delstater. Några av höjdpunkterna var att få ta del av den amerikanska studentkulturen, när vi firade Thanksgiving i California och när vi tältade i the Rocky Mountains.

Tältgänget i Colorado!

Sista ansökningsdagen är 20 januari. Det är en perfekt möjlighet att utöka dina chanser att få studera i USA och samtidigt bli en del av en organisation som du är en del av även efter studieåret.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!