3 utbildningar du inte visste fanns på KTH

Civilingenjör Öppen Ingång

Du vet med dig att du vill bli ingenjör, men du har inte en susning om vilken typ av inriktning du vill gå. Detta är utbildningen för dig! Här får du ett år på dig med gemensamma kurser för alla ingenjörsutbildningar, och därefter får du söka med betygen från detta första år till en inriktning du vill läsa. Du hoppar på årskurs 2 (alltså förlänger du inte din studietid med ett år), med hjälp av studievägledaren som ger dig en studieplan för att ta ikapp/byta ut kurser som du redan har läst/inte har läst.

Det är ett bra alternativ att ha som sitt andrahandsval ifall du inte skulle komma in den utbildning du absolut vill läsa.

Läs mer på KTHs hemsida, Q&A med Rui på instagram, Aleks inlägg på instagram, du kan även skicka dina frågor till de två studentambassadörerna som har studerat på Öppen Ingång.

Tekniskt basår/bastermin

Saknar du behörighet till att studera på högskolan? Ingen fara, KTH erbjuder två alternativ som även ger dig en garanterad plats på en av ingenjörsutbildningarna efteråt. En bastermin (som innehåller Matematik 4 och Fysik 2) och ett basår (som innehåller Matematik 3 och 4, Kemi 1 samt Fysik 1 och 2). Det är ett enkelt och roligt sätt att läsa upp sin berhörighet med mål om att studera på KTH. Flera utav mina klasskompisar gick läste detta och förblev sedan klasskompisar när de började Civilingenjör Informationsteknik.

Läs mer om dessa två utbildningar på KTHs hemsida, i Malins inlägg, eller Aleks inlägg på instagram.

Civilingenjör Teknisk Matematik

En helt ny utbildning som börjar i höst! Den är framtagen för att dagens samhälle är i behov av ingenjörer som kan analysera, modellera och beräkna med hjälp av programmering baserad på matematik. En perfekt utbildning för dig som vill fördjupa sig inom matematik och kombinera det med programmering. Till årskurs 4 och 5 får du välja ett av följande masterprogram:

  • Matematik
  • Tillämpad matematik och beräkningsmatematik
  • Datalogi (detta läser jag!)
  • Maskininlärning
  • Systemteknik och robotik
  • Teknisk mekanik

Läs mer om utbildningen på KTHs hemsida, i Oscars inlägg, Aleks inlägg på instagram, se listan med kurser, eller jämför utbildningen med en annan från KTH.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.