Vad säger antagningsstatistiken?

Något som jag studerade noggrant inför att jag skulle söka utbildning var alla siffror på Universitets- och högskolerådets hemsida för antagningsstatistik (http://statistik.uhr.se). Antagningsstatistiken kan ge en indikation på var du kommer hamna baserat på de resultat du har men också vilka vägar du kan ta för att komma in på den där utbildningen du drömmer om.

Jag tänkte att vi kunde kolla lite på tre av de mest populär utbildningarna på KTH. Civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi, Civilingenjörsutbildning i datateknik och arkitektutbildning är bland de program som haft har flest antal sökande under de senaste åren.

Även om antagningsgränserna varierar lite för varje nivå så går det ändå att få en uppfattning om vilka resultat som kräv för att komma in på de olika programmen.

Ni kanske redan var medvetna om att majoriteten kommer in på civilingenjörsprogrammen via betyg, men via statistiken blir det tydligt att även högskoleprovet och tekniskt basår är ett vanligt sätt att ta sig in? På arkitekt är det såklart även många som tar sig in via arkitektprovet.

//Malin