Resväg till KTH

KTH har flera campus runt om i och utanför Stockholm. Mina tre första år på Civilingenjör IT var ute i Kista, och nu har jag mitt masterprogram inne på Valhallavägen (även kallat Campus).

Som student behöver man inte bo mitt inne i stan för att kunna ta sig till föreläsningarna. Själv bor jag söder om Stockholm och har cirka 40 min till Campus. Supersmidigt med kommunaltrafiken, speciellt eftersom Campus ligger precis bredvid tunnelbanestationen Tekniska Högskolan.

Min resväg när jag ska in till Campus startar med att ta bussen.

Sedan hoppar jag på tunnelbanan. Skönt att göra det vid en slutstation, för då finns det alltid sittplats!

Kliver av gör jag vid stationen Tekniska Högskolan, döpt efter KTH.

Och plötsligt är jag framme på Campus!

Fun fact: de studenter som bor närmast campus brukar oftast vara de som är försenade till föreläsningarna!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!