Boende i STHLM: börja idag!

Uppdaterat: förtydligande av hur många dagar som kan samlas innan ett kårmedlemskap är registrerat 🙂

Visste du att du kan ställa dig i kö hos Stockholms studentbostäder (SSSB) redan 60 (+ 30)* dagar innan du börjar på universitetet?

Passa på att samla på dig dagarna innan terminen börjar i höst. Det gör du genom att registrera ett konto gratis på deras hemsida. När utbildningen börjar kommer du att få information om hur du går med i KTHs studentkår, därefter fortsätter dina ködagar att räknas.

Här hittar du till deras hemsida!

I närheten av samma väg som KTH befinner sig vid, Valhallavägen, finns det ett flertal studentboenden.

*Du kan ställa dig i SSSBs kö och samla på dig 60 dagar innan första kontrollen av kårmedlemskap görs. Vid 60 dagar får du ett mejl om att du ej är medlem i en studentkår, och då har du 30 dagar på dig att få ditt kårmedlemskap godkänt. Efter dessa 30 dagar behöver du självmant parkera din köplats, för ibland kan det ta tid att få kårmedlemskapet registrerat efter att betalningen är gjord. Kårmedlemskapet kan du registrera i början av höstterminen efter att du har blivit registrerad på dina kurser på KTH.

När medlemskapet är registrerat rullar dina ködagar igång igen! För er som har hört talas om 90-dagarskontrollen, så är det alltså 60 + 30 dagar och kom ihåg att parkera dagarna om du inte har hunnit få ett kårmedlemskap, för annars går de förlorade.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!