Ett sista sommarlov

Malin har delat med sig av sina sommarplaner som blir till att kombinera sommarjobb med nöje. Själv ska jag spendera mitt sista sommarlov med att — inte — jobba. Det blir första gången på 8 sommarlov som jag inte arbetar. Annorlunda, men välbehövt. Två hela månader där jag kan göra vad jag vill utan att ha några prestationskrav. Skönt!

Men är det inte lite rastlöst att bara slappa i åtta veckor? Jo, vilken tur att jag för en månad sedan förberedde en liten lista på saker jag vill göra.

• Teckna serier! Äntligen har jag all den tid som behövs för att sätta mig ner och teckna. Kanske avslutar jag min påbörjade serie Madame Lockhart?
  • Besöka mina vänner som ska/har flyttat ut på landet runt om i Sverige. Främst vänner från innan KTH-tiden som tagit tillfället i akt att flytta.
  • Göra utmaningar online inom IT-säkerhet. Det är små uppgifter som man löser för att lära sig mer om säkerhet. Exempel på hemsidor är Root-Me och Hack-The-Box.
  • Fortsätta träna pole dance och bygga upp muskelstyrkan. En sådan rolig träningsform där man i början snabbt utvecklas och efter någon månad hänger man upp och ner utan händer (extremt bra utmaningspepp när skolan kan kännas tuff).
  • Ta upp spelandet av datorspel igen. Är sugen på att spela del 2 av Life is Strange eller börja spela Star Stable för att få nostalgikänslan från deras tidigare versioner av Starshine Legacy-spel.
  • Parkhäng med vänner i olika former: lunch, brunch, fika eller middag!
Från en promenad på Långholmen (en av alla öar som Stockholm består utav) tog jag och min kompis en glasspaus. Testade smaken saffran och honung!
  • Läsa ut alla mina böcker jag samlat på mig på vinden som jag inte påbörjat. I bokstapeln hittar du The Cursed Child, Factfulness och Jack Reacher the Midnight Line.
  • Skriva ut bilder från mina terminer då jag studerat utomlands och göra fotoalbum. Sådant som jag har sagt att jag borde göra, men aldrig orkat ta tag i.
  • Rensa bland kläder för att donera. Jag har bott hemma hela studietiden (med undantag för när jag pluggat utomlands), så jag har aldrig gjort någon ordentlig rensning utav alla kläder från den ålder då jag började handla mina egna plagg. De urvuxna kläderna har bara flyttats upp på vinden. Det är dags att ta tag i detta, speciellt eftersom jag inom snar framtid kommer att flytta hemifrån.
  • Och självklart, leta boende! Det passar bra då jag kommer att dela med mig utav alla mina tips för hur du som blivande student kan hitta bostad i Stockholm.
Bilden togs förra veckan när jag skulle ha picknickmiddag med två KTH-vänner i stan. Här är uppe på Observatorielunden, och man kan skymta KTH längst bort till vänster i bilden.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!