Hoppa till innehåll

Gamla Stan: perfekt för promenad och fika

I söndags ville jag ta en paus från plugg och jobb och bestämde mig för att turista lite i Stockholm. Min pojkvän och jag bestämde oss för att ta en promenad på Gamla Stan och avsluta med en fika på mitt favoritkafé.

Gamla Stan är en ö i Stockholm som ligger precis nedanför Stockholms centrum. Gatorna är ganska smala och inte så raka, och de flesta husen är från 1600-1700 talet. Det finns massvis med små och mysiga butiker, kaféer och restauranger. Allt är ganska anpassar för turister men jag tycker ändå att det är superhärligt att spatsera runt där.

Som jag nämnde hittar man ett av mina favoritställen att fika på i Gamla Stan, nämligen Café Schweizer. Jag åt apfelstrudel och min pojkvän åt blåbärspaj. SÅ HIMLA GOTT!

Bild på Aleks pojkvän som fikar. Kaffe och bakelser på bordet framför honom

Kramar /Aleks 

P.S. Visste du att KTHs campus på Valhallavägen är lika stort som Gamla Stan?