Hoppa till innehåll

Storkoks-söndag

Idag är det söndag vilket betyder att jag med största sannolikhet befinner mig i köket och lagar mat. En stor omställning till att börja på KTH, och i mångas fall flytta hemifrån, är att man måste laga mat själv. I början tyckte jag att det var jobbigt och jag gjorde ganska tråkig och enkel mat, men nu älskar jag att laga mat.

Jag brukar laga så att jag, och min pojkvän, har matlådor till fem luncher och tre eller fyra middagar i veckan. Det gör att vi slipper laga mat under veckan, men kan ändå äta lite roligare och satsigare mat på helgerna när vi har tid att laga mat. Jag tycker att man sparar mycket pengar som student genom att laga mat hemma. Jag brukar också göra mina matlådor från recept av Portionen-under-tian. Du hittar hemsidan här. Jag ÄLSKAR hennes recept och de kostar som sagt under tio kronor per portion. Mina favoritrecept av Portionen-under-tian är: 

  1. Vegansk Gulash. Recept
  2. Majscarbonara. Recept
  3. Garam Masala. Recept

Idag lagade jag dock endast hennes Garam Masala gryta. Här är bilderna på det jag lagade idag. 

bild på fyra matlådor men kycklingpasta
Pasta med kyckling, grönkål, parmesan och gräddsås
bild på fyra matlådor med lax, pärlcouscous och grönsaker
Pärlcouscous, lax och kokta grönsaker
Bild på sex matlådor med ris och kikärtsgryta
Ris med indisk Garam Masala-gryta.

På helger gillar jag laga lite satsigare mat, oftast tillsammans med mina kompisar, och det brukar mestadels bli asiatiskt. 

Bild på bord med skålar med mat. Gör vietnamesiska vårrullar
Vietnamesiska Vårrullar

Hoppas att du känner dig lite inspirerade till att laga mat som student. Det är inte så svårt att laga billiga och goda matlådor, jag lovar!

Kramar /Aleks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.