Hoppa till innehåll

Många valmöjligheter inom en ingenjörsutbildning

När jag valde min utbildning (civilingenjör inom IT) valde jag det utifrån att jag tyckte det lät spännande, intressant och att det lät som att programmet skulle passa mig bra. Jag hade aldrig tidigare programmerat förut och jag visste inte riktigt vad IT faktiskt innebar och självklart hade jag en oro kring just det. Tänk om jag inte alls gillar att programmera? Är det kört då?

Två och ett halvt år senare känner jag att back-end programmering (den delen som får webbapplikationer och nätverk att faktiskt fungera) inte riktig är min grej, men i och med att en ingenjörsutbildning, och framförallt IT inte är ensidigt har jag upptäckt andra områden som inte involverar programmering och som intresserar mig mer (i år upptäckte jag till exempel ett nytt område som heter: Människa-Datorinteraktion). Jag har även insett att det teoretiska inom data och IT har fallit mig mer i smaken. Nu till mitt fjärde år har jag dessutom möjligheten att välja masterprogram som inte riktar in sig på programmering. Ett tips är därför, precis som både Adam och Aleks nämnde i tidigare inlägg om just mastern, att även kika vilka masterprogram som erbjuds för respektive utbildning.

Det jag vill ha sagt är att det helt enkelt finns många valmöjligheter och olika riktningar att gå även inom ett enskilt program, trots att det kanske inte riktigt känns som det när man sitter där och ska välja EN ingenjörsutbildning.  Utbildningen kommer oavsett vara bred och du kommer inte ha låst dig än!

/Maha