Tips inför SACO mässan

Nästa tisdag (24/11) sätter Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa: SACO mässan igång, och pågår fram till och med fredag (27/11). I år blir den, i och med rådande situation digital, men misströsta inte, det kommer bli lika bra det med, om inte bättre. KTH kommer ha sin egna sida där det kommer finnas möjlighet att:

• Chatta med både studenter och studievägledare.
  • Ha videosamtal med studievägledare.
  • Lyssna på webbinarier.
  • Läsa svar till vanligt ställda frågor.

Jag minns när jag besökte SACO mässan och kände mig rätt överväldigad gällande vilka universitet jag skulle jag besöka, vad jag skulle ställa för frågor osv. Jag insåg i efterhand att jag borde ha förberett mig mer samt att jag hade vågat ställa mer frågor.

Här kommer mina tips till er och lite av sådant jag önskar jag hade gjort inför och under SACO:

1. Fundera kring vad ni är intresserande av och lista sedan upp allt ni kommer på så att ni sedan kan fråga respektive högskola/universitet vilka utbildningar som motsvarar era intressen.
  2. Läs igenom KTH:s program innan och se om det finns vissa program som ni vill veta mer om, då blir det också lättare att ställa frågor. Detta gjorde jag innan jag besökte mässan.
  3. Våga fråga: Nu har ni chansen att ställa alla möjliga frågor. Kom ihåg att inga frågor är dumma!
  4. Begränsa er inte! Var inte rädda för att kolla in sådant som ni kanske egentligen inte alls tänkt er. Detta var misstaget jag gjorde, jag hade till exempel redan strukit bort det program jag läser idag, nämligen IT 🙂
  5. Titta på webbinarierna! När jag besökte mässan blev jag oerhört inspirerad och kände mig verkligen motiverad till att börja studera på KTH efter att jag hade lyssnat till ett av KTH:s seminarium där två studenter medverkade.

/Maha

En kommentar till “Tips inför SACO mässan”