Utbildningsmässa nästa vecka!

Nästa vecka är det dags för Kunskap & Framtid som blir en digital variant det här året. Personligen älskar jag att gå på mässor och jag förbereder mig alltid minst några dagar innan för att få ut så mycket som möjligt. Förra året var mässan på Svenska Mässan i Göteborg, men nu är det som sagt digitalt.

Till mässan kommer företag och organisationer, högskolor och universitet, däribland KTH! Det kommer finnas en digital monter där det går att chatta med studenter, ha videosamtal med studievägledare och titta på webinarier. Webinarierna kommer ligga kvar fram till årsskiftet, men jag rekommenderar verkligen att ställa frågor till studenterna som finns i montern. Studievägledarna vet hur programmen är uppbyggda och kan ge tips på utbildningar som passar eller inte, men studenterna pluggar ju redan på KTH och kan ha en annan bild av sin utbildning. Därför är mitt tips att redan nu förbereda några frågor till dem, exempelvis ”Har du fått en annan uppfattning om programmet sedan du började?” eller ”Vad funderade du på när du sökte KTH?”.

Reklam för mässan.

Mässan börjar kl. 10 på onsdag och slutar dagen efter kl. 20. Det enda som behövs är ett gratis konto, sen är det bara att gå loss på utbudet. Skriv upp allt som är intressant redan nu och funderade lite. Sen är det bara att gå tillbaka till listan och antingen stryka alternativ, eller kolla lite närmre på något som är oklart. Sen är det också bra att rangordna alternativen inför antagningen som öppnar i mars. Glöm inte att KTH finns på sociala medier också!

/Adam