Vad har jag för tips till framtida KTH-studenter? Intervju med sex KTH-studenter (del 4/4)

Del 1 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svara på varför de valde KTH och Stockholm.

Del 2 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svarar på varför de valde deras program.

Det  3 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svarar på vad de tycker det bästa på KTH är.

Ann-Catrin: Civilingenjör och Lärare

porträttbild på Ann-Catrin”Du har egentligen inget att oroa dig för. Jag själv flyttade till Stockholm och KTH från andra sidan Sverige. Boende löste sig, kompisar löste sig, plugget har löst sig (fått kämpa mer med vissa kurser pga omtenta osv). Jag var helt ärligt lite rädd i början och det är okej. Är det KTH du vill gå på, så borde det inte vara något som stoppar dig. Våga ta steget. Jag tror verkligen inte att du kommer ångra dig. ”

Amanda: Civilingenjör i Medieteknik

porträttbild på Amanda”Våga testa! Det finns verkligen alla typer av människor på KTH och allas vägar är unika. Man vet inte om det är ens grej förrän man testat!”

Lou-Lou: Civilingenjör i Datateknik

porträttbild på Loulou”Det finns många utbildningar på KTH att välja bland, så läs igenom programmen och sök! Fråga gärna runt bland folk du känner eller inte känner på t.ex sociala medier om hur de upplever de enskilda programmen om du är osäker. Vi är snälla och hjälper mer än gärna till. Det viktigaste att komma ihåg är att KTH är öppet för alla, oavsett bakgrund eller tidigare erfarenheter. KTH erbjuder också något som heter Öppen ingång, vilket passar bra om man vill plugga på KTH men inte är säker på vilket program man ska välja! ”

Anna: Civilingenjör i Teknisk Kemi

porträttbild på Anna ”Om du funderar på att söka till en utbildning på KTH, så skulle jag verkligen rekommendera dig till att förverkliga det. Det är ett av mina allra bästa beslut som jag har tagit! Det största tipset jag kan ge är att välja något som du känner dig intresserad av för det kommer att motivera dig under studieåren.”

Tamas: Civilingenjör i Maskinteknik

bild på Tamas framför en bil”KTH kan verka svårt, och även läskigt ibland. Men det är det absolut inte! Man behöver inte ha bäst betyg, eller vara smartast i världen, trots att det kan verka så från utsidan. Så länge man är intresserad av ämnet och gör sitt bästa så kommer det gå bra, och genom alla möjligheter på KTH kommer du garanterat ha kul under din studietid!”

Andrea: Civilingenjör i Samhällsbyggnad

Profilbild på Andrea”Gör det! Det kommer i stunder vara svårt och jobbigt men det är värt det! Hitta något du gillar men glöm inte att man kan byta om det man läser inte är det man ville!”