Varför valde jag KTH och Stockholm? Intervju med sex KTH-studenter (del 1/4)

Ann-Catrin: Civilingenjör och Lärare

porträttbild på Ann-Catrin”KTH är det enda universitetet som har har mitt program. Det finns något liknande på Chalmers, men det är ett annat upplägg. Det är den främsta anledningen till att det blev just KTH och Stockholm.”

Amanda: Civilingenjör i Medieteknik

porträttbild på Amanda”Jag visste att jag ville plugga vidare och någonstans i Stockholm. Det föll sig ganska naturligt att det blev KTH när jag hade bestämt mig för att det var civilingenjör jag ville bli. Jag hade bara hört bra om skolan och jag visste att jag skulle få en bra utbildning där.”

Lou-Lou: Civilingenjör i Datateknik

porträttbild på Loulou”Det började med att jag läste Tekniskt Basår på KTH för att komplettera mina IB betyg från gymnasiet. IB var det som fanns på min skola i Shanghai och på den tiden verkade det spännande med möjligheter att plugga vidare utomlands, t.ex i USA eller Kanada. När examen närmade sig och det var dags att planera mina framtida studier insåg jag att KTH erbjöd intressanta program i internationella standarder, och dessutom var hemma i Sverige, där jag hade mina rötter. KTH erbjuder en utvecklande och trygg studiemiljö för alla, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Att flytta till Stockholm var såklart ett stort steg, en helt ny stad i ett land jag inte hade bott i över 4 år. Allt kändes främmande i början, men det var också det som var så spännande. Stockholm är inte en så stort men det finns alltid något nytt att upptäcka, samtidigt som det snabbt går att bygga upp en familjär känsla till det hela.”

Anna: Civilingenjör i Teknisk Kemi

porträttbild på Anna”Mina nära och kära, och även jag själv, blev lite förvånade över att jag skulle lämna min hemkära stad Umeå för att plugga i Stockholm. Detta då jag egentligen inte är någon ”storstadsperson”. Det som lockade mig till KTH var en bra, lärorik och bred utbildning av hög kvalitet. En annan viktig faktor för mig vid valet av universitet var närheten till näringsliv och forskning.”

Tamas: Civilingenjör i Maskinteknik

bild på Tamas framför en bil”För mig var det viktigt att vara nära bra möjligheter vad gäller akademiskt samt i karriären – därför blev KTH ett självklart val. Utbildningen verkade utmanande på ett bra sätt, och förutom att universitetet är högt rankad, fick jag även höra på SACO mässan från studenter att den höll väldigt hög nivå. I Stockholm finns det väldigt många spännande jobbmöjligheter, dessutom kan man hitta allt i staden även om man letar efter lugn och ro, eller energi. Att bo i en storstad kändes lite främmande först – men det var det absolut bästa beslutet som jag har tagit i mitt liv.”

Andrea: Civilingenjör i Samhällsbyggnad

Profilbild på Andrea”Jag valde KTH och Stockholm eftersom att jag är uppvuxen i Stockholm och gillar att bo i en stor stad. I Stockholm finns möjlighet till studentliv utan att känna sig bunden till att vara med då det finns möjlighet att göra andra saker. KTH såg jag som en självklarhet då jag ville vara säker på att få ett jobb efter studierna och KTH är ett av Sveriges bästa tekniska universitet.”

3 reaktioner till “Varför valde jag KTH och Stockholm? Intervju med sex KTH-studenter (del 1/4)”