Är det bara plugg på KTH?

Rubriken kanske är en ledande fråga, för på KTH finns massor att göra! Schemalagda lektioner brukar oftast ligga mellan 08 och 17, men efter det är det upp till en själv vad man vill hitta på. I gymnasiet var jag ofta trött efter en skoldag och vill hem så fort sista lektionen var slut, men på universitet finns så mycket att engagera sig i, vilket gör att det blir roligare att stanna kvar i skolan! Dels finns alla sektioner som anordnar aktiviteter och evenemang av olika slag, och det finns dessutom poster och nämnder att vara med i. Då får man chansen att lära känna andra studenter inom sitt program och samtidigt påverka sin utbildning på olika sätt.

Utöver det finns THS som är Tekniska Högskolans Studentkår vilket är en organisation som drivs ideellt av oss studenter. De jobbar med kvalitetsutveckling av utbildningarna, kopplar studenter med näringslivet och anordnar aktiviteter som tentapubar, arbetsmarknadsdagar, lunchföreläsningar och även här finns det också poster och uppdrag man kan söka. Att vara medlem kostar 365 kr om året och det tycker jag verkligen är värt!

Kårspexets pokal från Spex-SM.
Året innan jag blev spexare så vann Kårspexet Spex-SM (ja, du läste rätt), så det är lite synd att jag inte kan ta åt mig någon ära, men väldigt kul att det finns en sån tävling!

Många möjligheter att spexa loss

Bland alla föreningar som är knutna till THS (de finns här) så är jag med i Kårspexet. Det finns många olika spex och bland sektionerna finns både stora och små. Kårspexet är ett av de större och är inte knutet till någon sektion vilket gör att jag fått lära känna många människor som pluggar andra program. Jag själv spelar trummor i orkestern, men vi har också KMP (kostym, mask, peruk), tekniken som bygger dekor, PR som fixar merch och spons, QM (klubbmästeriet) som anordnar fester och såklart skådis! Nu har vi paus eftersom det är svårt att hålla föreställningar, men annars brukar vi spela på Södra Teatern i Stockholm och också göra några mindre turnéer i Sverige och Finland.

Så är du nyfiken på spex eller vad som finns att göra på KTH, kolla runt med studenter redan nu om de engagerar sig inom något och fråga hur det är. Det tror jag är det bästa sättet att få en inblick i studentlivet!

/Adam

En kommentar till “Är det bara plugg på KTH?”

Kommentarer är stängda.