Topp 5 saker jag gillar med KTH

1. Ligger i Stockholm

KTH ligger ju ändå i vårt kära Stockholm. Jag älskar storstäder och alla möjligheters som man får med att bo i en storstad. Det finns så många saker som man kan göra. Det finns oändligt många restauranger, frukostställen, barer och klubbar man kan besöka. Det finns också många olika museer. Jag har bland annat besökt: Fotografiska, Noble Prize Museum, Nordiska museet, Naturhistoriska museet, Moderna Museet, Tekniska Museet, Myntkabinetten. Det finns även fin natur som man kan upptäcka som olika öar, parker och naturreservat.

bild på Aleks kompisar seglandes på en liten segelbåt
Seglar i Stockholms skärgård med mina klasskompisar

2. Eftertraktad på arbetsmarknaden

Som KTH-student får man redan under sin studietid kontakt med många olika företag. En gång per år anordnar studentföreningen THS Armada en gigantisk arbetsmarknadsmässa där man kan prata med olika företag. Enskilda program har också egna arbetsmarknadsmässor. Det finns även massor events som man som student kan gå på som lunchföreläsningar, middagar och seminarier. Jag tycker att alla dessa event visar på hur företag vill redan från ettan på KTH lära känna oss och investerar tid i oss för att vi som utexaminerade KTH-studenter ska söka oss till dem.

3. Utbytesmöjligheter

Denna punkt är superviktigt för mig då jag redan som gymnasieelev visste att jag vill åka på utbyte under min universitetstid. Jag har åkt på två utbyten under min tid på KTH, två månader till Cape Town i Sydafrika (ett inlägg om det hittar du här), och en termin till University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) i USA (ett inlägg om det hittar du här). KTH har utbyte med massvis med länder och universitet, och det finns alltid platser över på vissa universitet.

Bild på Oscar med Chicago skyline
Under mitt utbyte på UIUC besökte jag Chicago med min klasskompis Oscar
Aleks på toppen av LIons head i Sydafrika i soluppgång
Jag på toppen av Lions Head i Cape Town, Sydafrika vid soluppgången

4. Endast ett tekniskt universitet

Jag gillar att KTH är endast ett tekniskt universitet. Det betyder att alla studenter och anställda är intresserade av teknik och allt som hör till universitetet som biblioteket, forskning, events och undervisning har ett fokus på teknik. Jag tycker att det är väldigt kul att man är i en miljö där problemlösning, teknik och forskning ligger i fokus. Om man till exempel läser en språkkurs kan en del av kursen ha en del betoning på hur språket ska användas i sammanhang som man som ingenjör kan hamna i.

5. Studentliv

KTH har ett rikt studentliv med massvis med olika föreningar. Jag har varit med många olika föreningar och har haft så himla kul med både mina klasskompisar, samt fått kompisar från andra program än Industriell Ekonomi. Det finns sportföreningar, spex, klubbmästeri, fotografiföreningar, musikgrupper, näringslivsgrupper och så vidare. Om ni vill skulle jag kunna göra ett inlägg om organisationer jag har varit med i under mina KTH-år?

En gruppbild på ispexet
iSpexet ett av åren som jag var med. Hittar ni mig?
bild på fyra tjejer inklusive Aleks på en sittning
Innan THS Armada banketten jag var bjuden på för att min kompis var med i projektgruppen.

En kommentar till “Topp 5 saker jag gillar med KTH”

Kommentarer är stängda.