Vägar in på KTH: Basår/termin

Det finns olika sätt att ta sig in på KTH där en av dem är basåret och basterminen. Igår skrev jag om högskoleprovet (inlägget hittar du här) och imorgon kommer jag att skriva om öppen ingång.

Basåret/terminen ger dig som inte läste natur/teknik på gymnasiet behörighet och en garanterad plats på en av ingenjörsutbildningarna på KTH (alltså gäller det inte arkitekturprogrammet). Att plugga basåret/terminen är även ett sett för dig som har behörigheten, man inte tillräckligt höga betyg/högskoleprovresultat, att söka in på KTH. Men det finns begränsade platser på varje program som går till basår/terminsstudenter så de med högst betyg från basåret/terminen får platserna först.

Viktigt att veta är även att basåret ges på tre olika KTH campus; i Flemingsberg, Södertälje samt på Valhallavägen. Basterminen ges dock endast i Flemingsberg. Placeringen på programmen skiljer sig i antagningspoäng, som du ser nedan.

HT2020 antagningsstatistik för basår/termin i BI klassen
Här är antagningsstatistiken för basåret/terminen i urvalsgruppen BI (Urval 1 HT 2020). Mer statistik kan du hitta på denna länk. Observera att statistiken varierar från år till år.
HT2020 antagningsstatistik för basår/termin i BI klassen
Här kommer mer antagningsstatistik på högskoleprovs-urvalet. Observera att statistiken varierar från år till år.

Under basterminen läser man matte 4-5 och fysik 2, och under basåret läser man matte 3-5 och fysik 1-2. Man får även en introduktion till KTH och alla program. Här hittar du, på KTHs hemsida, mer information om programmen. Jag vill även tipsa om KTHstudents podcasts, av KTHstudenterna Celine och Amanda, som har gjort ett avsnitt om olika vägar in på KTH. En länk till podden på Spotify hittar du här

Börja på KTH! /Aleks

En kommentar till “Vägar in på KTH: Basår/termin”