Vägar in på KTH: Öppen Ingång

Det finns olika sätt att ta sig in på KTH där en av dem är öppen ingång. I förrgår skrev jag om högskoleprovet (inlägget hittar du här) och igår skrev jag om basåret/terminen (inlägget hittar du här).

Öppen ingång är ett program för dig som inte kan bestämma viken civilingenjörslinje du vill läsa. Du får under ettan läsa kurser som de flesta ettor på KTH läser och kan därför hoppa på ett program, du tycker är mest intressant, till tvåan. Du skjuter alltså upp ditt beslut om civilingenjörsutbildning och din studietid blir ändå fem år lång. Under året får du möjligheten att snacka med programansvariga, studenter och lärare från KTHs olika civilingenjörsprogram.

Du har en garanterad plats på någon civilingenjörsutbildning på KTH, men som jag skrev igår om basåret/terminen så finns det begränsade platser. Så om det finns fler sökande än platser på ett program kommer de med högst betyg från öppen ingång in först.

Om du har fler frågor om öppen ingång så kan du kontakta KTH studentambassadörer på denna hemsida. För några veckor sen så postade Evelina på @kthstudent Instagram även en intervju med Kristina som har läst öppen ingång. Du hittar inlägget här och jag rekommenderar dig som är intresserad av öppen ingång att läsa det!

bild på kthstudenter som har läste öppen ingång från kths hemsida
Alla studentambassadörer som har läst öppen ingång som du kan kontakta

Jag valde faktiskt öppen ingång som mitt andrahandsval när jag sökte till högskola ifall jag inte skulle få tillräckligt höga betyg för att komma in på industriell ekonomi. Man kan alltså använda öppen ingång som en annan väg in på de civilingenjörsutbildningar med högre antagningspoäng. Låter öppen ingång som något för dig? Gå in på KTHs hemsida och läs mer och sök programmet senare i april!

Kramar /Aleks