Varför valde jag mitt program? Intervju med sex KTH-studenter (del 2/4)

Del 1 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svara på varför de valde KTH och Stockholm. En tidigare liknande intervjueserie hittar du här, här, här och här. Där svarade KTH-studenter, från sex andra program på KTH (Maskinteknik, Datateknik, Samhällsbyggnad, Civilingenjör och Lärare, Medieteknik och Teknisk Kemi), på samma frågor.

Linnéa: Civilingenjör i Teknisk Fysik

profilbild på Linnea”Hade det som val eftersom jag alltid gillat matte och fysik, men valde det eftersom jag ville ta mig an utmaningen och inte stänga några dörrar.”

Julia: Civilingenjör i Elektroteknik

profilbild på Julia”Innan min master gick jag min kandidat i Elektroteknik på KTH. Jag tyckte om utbildningen, men insåg att elektriska system inte är det jag brinner för, men jag tyckte om matte och programmering. När jag skrev min kandidatuppsats under förra våren fick jag chansen att testa på maskininlärning för första gången. Jag och min partner skrev om activity recognition och vi fick jobba med insamling, hantering och analys av data. Det tyckte jag var superkul, så därför sökte jag masterprogrammet i maskininlärning.”

Yessir: Högskoleingenjör i Byggteknik och Design

profilbild på yessir”Jag älskar idén av kreativitet. Att uppfinna något och bygga upp det och lösa alla möjliga problem som uppkommer är något som intresserar mig. Men jag är den typen som vill se det jag gör, se det växa och känna mig stolt över det jag har uppfunnit. Därför är Byggteknik något som verkligen intresserar mig där möjligheten att vara kreativ och en problemlösare finns. Sen jobbar man som Byggingenjör ofta med olika projekt och möter nya problem som ger en variation i jobbet.”

Alexandra: Civilingenjör Industriell Teknik och Hållbarhet

profilbild på Alexandra”Just hållbarheten drog mig till programmet.”

Maisha: Civilingenjör i Design och Produktframtagning

profilbild på Maisha”Jag valde mitt program för att ha möjligheten att kombinera mitt tekniska intresse, med det kreativa – med en idé till en färdig produkt. Att få en större inblick i hur det är när en produkt utvecklas och tas fram i praktiken i samarbete med näringslivet, lockade mig också till utbildningen.”

Adam: Civilingenjör i Farkostteknik

profilbild på Adam ”En kompis hade pratat lite om Farkostteknik och det verkade rätt intressant, men jag var inte helt övertygad. Jag har nämligen aldrig varit intresserad av bilar eller flygplan, vilket jag trodde programmet var om. Utan jag har alltid varit intresserad av ekonomi, så jag funderade en hel del på Industriell Ekonomi. Jag sökte båda, men det blev Farkostteknik jag kom in på. Jag väldigt glad över det, för det har passat mig väldigt bra.”