Hoppa till innehåll

Ålder- och könsfördelning på KTH

Något jag vet många av er undrar över är om hur ålder- och könsfördelningen ser ut på KTH. Du kanske är nervös över att det bara är män som går på KTH, eller att du kommer vara äldst av alla. Jag tycker att det är normalt att man är orolig, men att det är definitivt inte något som, enligt mig, borde göra att man inte söker KTH. Intresse för teknik och önskan att utbilda sig inom det har ingen åldersgräns eller könstillhörighet! Men för att visa er hur det faktiskt ser ut med ålder och köns-fördelningen kollade jag på statistik från förra årets antagning till alla program på KTH och gjorde fyra visualiseringar för er. Först ser du den totala ålders- och könsfördelningen för antagningen HT20 (Urval 1) till KTH. 

 

Ja, jag ska inte sticka under stolen att en två tredjedelar av studenterna är män, eller att de flesta är under 24 år när de börjar KTH. Dock så skulle jag inte säga att jag ser det som ett problem om man inte tillhör majoriteten, då KTH är en riktigt blandning av individer och ålder eller kön är ju inte den enda faktor man går efter när man hittar personer att plugga eller hänga med 😉 

Sen gjorde jag två tabeller med fokus på olika civilingenjörsprogram, då det kan skilja sig ganska mycket mellan programmen, speciellt könsfördelningen. 

Vill du kolla mer på fördelningen på olika program, antagningsår, eller urval kan du gör in på UHRs hemsida. Här kan du även kolla på betygsstatistiken för varje program, men kom ihåg att betygen varierar från år till år. Har du några frågor eller funderingar är det bara att kommentera!

Kramar /Aleks 

En kommentar till “Ålder- och könsfördelning på KTH”

Kommentarer är stängda.