Börja leta bostad redan nu!

”Rekordmånga får högskolebeskedet i dag –

men fullt på Stockholms studentboenden”

Så stod det för några dagar sen i Mitt i Danderyd som är en av lokaltidningarna i Norrort. Jag vill bara framföra att det INTE stämmer! Visst är det bostadsbrist i Stockholm, men det är verkligen en myt att det inte skulle finnas några bostäder alls lediga. Det gäller bara att vara kreativ!

När jag går in på SSSB (som har flest studentbostäder i Stockholm), står det att det just nu finns 67 lediga bostäder. Det är ju inte så många, men det är inte heller noll! Det står också i artikeln att den genomsnittliga kötiden är 18 månader, men bland de bostäder som är lediga, har den med lägst kötid bara drygt 2 månader.

Så bli inte oroliga för att ni inte kommer ha någonstans att bo, det kommer bara ta lite extra lång tid jämfört med andra städer. Därför ska ni ställa er i kön hos SSSB redan idag, för ni kan börja samla ködagar redan nu under förutsättning att ni blir medlem i studentkåren (THS) sen när ni börjar plugga.

Utsikt över Lilla Essingen i Stockholm, fint va?
Utsikt över Lilla Essingen i Stockholm! Väldigt fint, men var inte för kräsna när ni letar efter en studentbostad (havsutsikt kan bli svårt…)

Även fast SSSB är den enklaste vägen (enligt mig), så finns det flera andra aktörer som förmedlar bostäder. Dock är det längre kö hos exempelvis Bostadsförmedlingen, men det kan ändå vara värt att ställa sig där också för att få ett boende på längre sikt (det har jag gjort). Det finns också Akademisk kvart där privatpersoner lägger ut annonser för de som kan tänka sig vara inneboende. Fler aktörer finns listade här!

Som jag skrev gäller det bara att vara kreativ, så utforska vilka möjligheter som finns redan nu! Jag har själv inte sökt någon bostad, men av dem jag lärt känna på KTH är det bara en jag vet som inte lyckades lösa boende till plugget startade (och även det löste sig senare). Tänk på att Stockholm är stort och att det finns många förorter som går utmärkt att pendla ifrån. Jag själv har ungefär en timme till skolan, men den timmen går ofta fort med lite läsning eller musik (och en å annan power nap). Lycka till!

/Adam

En kommentar till “Börja leta bostad redan nu!”

Kommentarer är stängda.