Hoppa till innehåll

KTH klättrar i ranking!

Jämfört med förra året har KTH klättrat hela 9 platser i QS ranking! QS ranking är en årlig universitetsrankning publicerad av British Quacquarelli Symonds. De rankar inte bara helheten av universiteten utan också till exempel hur bra studentstäder skolorna har. Du kan kolla mer på deras rankingar på denna hemsida.

Nu ligger KTH på plats 89 inom kategorin där alla universitet runt om i världen ingår och på olika platser (kring 20-25) inom olika områden som maskinteknik eller elektroteknik. Jag tycker att det är väldigt kul att KTHs utbildningar och forskning ligger så bra till på rankingen då det visar på den kvaliteten av utbildningen man får. Nu kan jag inte göra mer än att hålla med men innan jag började på KTH kollade jag lite på ranking och jämförde KTH med KTHs ”motståndare” som LTH eller Chalmers. Jag tror inte så många gör detta, men för mig var det en av många anledningar till att jag valde KTH över andra skolor. Däremot så vill jag trycka på att  ranking inte är allt utan det är ju så mycket mer som studentliv, stad, programutbud, utbytesmöjligheter och så vidare som spelar stor roll. 

Kramar /Aleks