Utexaminerade KTH-studenter är anställningsattraktiva

Adam skrev för några veckor sedan ett inlägg om ranking och hur man ska ta till sig den informationen. Ni hittar det inlägget här. Även om en ranking egentligen bara är en sida av hur saker och ting uppfattas och ser ut kan den ändå ge en indikation på hur universitet mäter sig gentemot andra.

Nyligen publicerade QS universitetsvärldsrankningen en ranking gällande ”Graduate Employability”, alltså hur anställningsbar man är som examinerad student från olika universitet. KTH placerar sig på en 18:e plats av alla Europeiska universitet och på en 70:e plats i världen!

Rankingen görs utifrån fem indikatorer där sysselsättningsgraden är en av dem och där visar det sig att strax över 80% av utexaminerade KTH-studenter har jobb inom ett år. Med dessa siffror i åtanke känns det faktiskt extra bra att få plugga på KTH, men också tryggt för framtiden!

på bilden står det "World university rankings" och "Graduate employability rankings, 2022".
Här hittar ni den nyligen publicerade rankningen.

/Maha