Hoppa till innehåll

Evelina

Porträttbild av Evelina

Vad pluggar du på KTH?

Jag pluggar mitt femte år på KTH, och läser mastersprogrammet kemiteknik för energi och miljö. Innan min master läste jag Högskoleingenjör i kemiteknik, jag valde att lägga till en master eftersom jag ville inrikta mig just inom energi och miljö.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag vill jobba med teknik som bidrar positivt till klimatomställningen, och har ett stort intresse av hur vi ska använda alternativa energibärare som t.ex vätgas för att ersätta fossila alternativ inom både transport och energisektorn. Det händer mycket spännande inom både forskning och industrin så jag ändrar mig vad jag vill göra i framtiden hela tiden. Därför är det så fantastiskt att läsa en ingenjörsutbildning som ger så många möjligheter! Skulle kunna se mig både i en mer strategisk roll och jobba med systemperspektivet men även mer teknikspecifikt och i det mindre perspektivet. Det skulle även vara intressant att jobba med hållbarhetsfrågor och miljösystemanalys på något sätt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig börjar först och främst med en stor kopp kaffe och att gå igenom dagens agenda snabbt. Genom ett litet morgonmöte får jag en bra överblick på vad som ska hända och hur målsättningen ser ut för veckan. Schemat varierar mellan föreläsningar, övningar och laborationer, utöver dessa schemalagda händelser varvas även att lösa uppgifter av olika slag och skriva labbrapporter. Inom kemiteknik ingår det t.ex att använda simuleringsprogram som COMSOL och programmeringsverktyg som MATLAB. Labbarna är därför inte alltid dom klassiska kemilabbarna som liknar gymnasiets kemilektioner, utan det kan även vara datorlabbar där vi löser uppgifter med hjälp av dessa program. Efter skolan gillar jag att vara i naturen, spana efter secondhand-fynd, hänga med nära och kära, och att träna.

Vad kommer du att blogga om?

Ni kommer få följa med mig på mitt sista år på KTH med allt vad det innebär! Jag kommer därför dela med mig av mina bästa tips som jag har att ge till framtida studenter gällande plugget, bostad och val av program, och såklart ge en inblick i hur mina dagar som en ingenjörsstudent i en storstad ser ut. Tankar kring framtiden och även vad som händer på KTH som forskning och liknande kommer ni även få se på bloggen, det händer så otroligt mycket coola saker på campus!