Madeleine

Hej!

Vem är denna Madeleine? Jo, det ska jag berätta, för jag råkar nämligen vara henne. Hela mitt namn är Madeleine Berner, men mina vänner kallar mig Madde. Programmet jag läser på KTH är Civilingenjör Informationsteknik och jag läser mitt sista år. Det betyder att jag har påbörjat min masterutbildning, och den heter Datalogi där jag valde inriktningen IT-säkerhet.

I mina hörlurar lyssnar jag till tonerna av Indie Rock eller favoriten Lana Del Rey (egentligen gillar jag många olika genres, så länge de inte sjunger på svenska). På vägen in till universitetet läser jag helst en fantasybok, och om jag ska bjuda mina vänner på middag lagar jag helst min paradrätt tacopaj (lagar väldigt sällan mat, har tyvärr fötts utan generna för att tycka om matlagning).

Vad vill jag arbeta med efter examen? Hm, den frågan ställer jag mig själv varje termin, och ett nytt svar formuleras varje gång. För närvarande vill jag arbeta inom IT-säkerhet och gärna som pentestare (lovar att det är mycket coolare än vad det låter som). Skälet till att mitt ”drömyrke” ändras två gånger per år beror på att jag upptäcker nya områden inom IT, och oftast är det KTH som introducerar mig till dem genom kurserna jag läser.

Alltså behöver du inte ha stenkoll på vad du vill arbeta som innan du börjar plugga till ingenjör, du kommer ha tid att ta reda på det medan du pluggar!

Var vill jag bo efter examen? Den frågan har jag vetat svaret på redan innan jag började på KTH. Svaret lyder ”varsomhelst, men inte i Sverige”. Oj, kanske inte riktigt lika dramatiskt som orden får det att låta. Jag vill bara inte missa chansen att utforska vardagen på andra ställen på jorden. Därför har jag sett till att spendera delar av min utbildning utomlands. Hittills har jag pluggat en termin i Singapore, ett år i USA, en termin i Spanien och två sommarkurser i Polen och Spanien.

Nog pratat om mig. Häng med mig i min vardag och lär dig mina trix för att

  • välja utbildning,
  • överleva KTH,
  • hitta boende,
  • och förhoppningsvis förstå vad en ingenjör gör!

Alla Madeleines inlägg