Madeleine

Vad pluggar du på KTH?

Min utbildning går under namnet Civilingenjör Informationsteknik, som förkortat kallas IT. Jag ska börja mitt femte år till hösten, vilket betyder att jag även påbörjar mitt andra år på min masterutbildning inom Datalogi.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Hm, den frågan ställer jag mig själv varje termin, och ett nytt svar formuleras varje gång. Det har varit allt mellan webbutvecklare, IT arkitekt, spelprogrammerare, projektledare, IT chef, backend utvecklare etc. För närvarande vill jag arbeta inom IT-säkerhet och gärna som pentestare (lovar att det är mycket coolare än vad det låter som). En pentestare testar en produkt innan den lanseras genom att hacka produkten i syfte att hitta svagheter som inte borde finnas där när det väl är dags att lansera.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Detta har varierat från år till år på KTH, beroende på vad för ideellt engagemang jag deltagit i. Nu under sommaren blandar jag mitt sommarjobb på Handelsbanken med att umgås tillsammans med vänner. Antingen att vi ses på en AW, går på stand up comedy eller genomför våra IT-sommarprojekt över en fika.

Vad kommer du att blogga om?

Allt som ni vill höra och lite där till! Främst dela med mig av min trix för att

  • välja utbildning,
  • överleva KTH,
  • hitta boende,
  • och förhoppningsvis förstå vad en ingenjör gör!

En bonus detta år är att jag kommer att befinna mig på utlandsstudier på UW-Madison i USA från och med augusti. Vad det finns för möjligheter till att studera utomlands kommer även att dyka upp!

> Följ Madeleines inlägg