Hoppa till innehåll

Des Moines

I helgen besökte vi Iowas huvudstad Des Moines (uttalas De Mojn!). Des Moines har bara runt 200 000 invånare så det är ingen stor stad men det är där den närmaste flygplatsen ligger och möjligheter till shopping. Dock är Des Moines en ganska död stad och vi skojade om att det känns som om staden inväntar en annalkande zombieattack. En av formuleringarna var ”den mest zombieapokalyps-kompatibla stad jag någonsin varit i”. Staden har i alla fall karaktär…

Passande nog åt vi senare på restaurangen Zombie Burger där du bland annat kan beställa en Elivs burgare med peanutbutter, banan och ägg. All cred till Yi som beställde den!

Tyvärr är Des Moines ganska tomt på butiker inne i stan så vill man shoppa måste man åka ut till något av stadens köpcentrum.  Men på kvällen öppnade stadens barer och på bargatan var det fullt med folk och massor av olika uteställen. Då fick staden lite liv och zombieattacken kändes lite mer avlägsen men jag tror nog att det kommer dröja innan jag åker tillbaka dit!

IMG_4867Elivs-burgare på Zombie Burger 

IMG_4864Zombies i Des Moines 

IMG_4857

Iowa State Capitol

IMG_4854Utbytisar på stan i Des Moines 

2 reaktioner till “Des Moines”

Kommentarer är stängda.