Halvtidspaus (tid för resor)

Här mittemellan intensivkurs och universitetsstudierna passar vi på att ta oss längre bort än kollektivtrafikens A-, B- och C-zon för att se något annat. Strax promenerar jag vidare till Hauptbahnhof för att träffa upp en grupp vänner och därifrån far vi med tåg till Hamburg. Lika stort som Stockholm. Den allmänna uppfattningen om staden av tyskarna verkar vara lätt schizofren då man har fått höra en hel räcka med motsatspar om staden; vacker/skitful, spännande/tråkig, stilig/äcklig osv. Tänker att det kommer bli riktigt bra.

Tågresor i Tyskland är egentligen lika dyrt som Sverige, alltså riktigt dyrt om man bokar samma vecka. Men samtidigt erbjuder det landstäckande tågföretaget två fantastiska biljetter. Quer-durchs-Land-Ticket och Schönes-Wochenende-Ticket.  Ju fler man är i sällskapet desto billigare blir det och samtidigt får man åka över hela landet. En rejäl morot att dra ihop ett riktigt gäng och åka långt bort för en helg.